van der Horst

Nika Racing zet in 2015 Honda Civic TC1 in voor Rickard Rydell

Rickard Rydell - Nika Racing Honda Civic TC1
Rickard Rydell - Nika Racing Honda Civic TC1
Terwijl het er sterk op lijkt dat 2014 alweer een overgangsjaar wordt waarin de concurrentie de achterstand op Citroën Racing moet zien weg te gommen, wordt er ook al aan het seizoen 2015 gedacht. Zo maakte Nika Racing vandaag tijdens een persconferentie in aanwezigheid van o.m. WTCC-adviseur Eric Nève bekend dat het volgend jaar met Rickard Rydell terugkeert naar het WK en wel met een Honda Civic TC1.
  • STX Motorhomes

386dddab9f46384aaeacbf93e842b392c20ca211.jpg
Nika Racing wordt zodoende het derde klantenteam van de Japanse constructeur naast het Hongaarse Zengö Motorsport en het Italiaanse Proteam Racing met respectievelijk Norbert Michelisz en Mehdi Bennani als werknemers. William De Braekeleer, Honda Motor Europe Motorsport Manager, onderstreepte niet voor het eerst dat het steeds Honda's politiek is geweest ook wagens ter beschikking te stellen van klantenteams.

Nika Racing is overigens ook dit seizoen nog altijd actief in het toerwagenkampioenschap, zij het dan met een Honda Civic TC2T voor de Japanner Yukinori Taniguchi die een beperkte kalender zal afwerken, te beginnen met de race op de  Hungaroring. Vorig jaar gooide het team van Nicklas Karlsson hoge ogen toen het met Michel Nykjaer twee wedstrijden wist te winnen en voor diens afhaken om budgettaire redenen tot diep in het seizoen in de running was voor de vice-kampioenstitel.

Rickard Rydell
Rickard Rydell
Rickard Rydell mag gezien zijn toerwagenverleden en -titels in Zweden en Groot-Brittannië een zwaargewicht worden genoemd. De Zweed die reeds vijf WTCC-zeges op zijn actief heeft, is net als Karlsson opgetogen volgend jaar met een volledig Zweeds team aan de start te zullen komen.

Foto: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 16 april 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons