van der Horst

Nikola Tsolov vult laatste zitje op de grid

Formule 3 - Monaco
Formule 3 - Monaco
Na zijn debuutseizoen in 2023, breidt Nikola Tsolov dit jaar nog een jaartje aan zijn Formule 3 campagne. De Bulgaar tekent opnieuw bij ART Grand Prix, waarmee hij vorig seizoen 22e werd. De Formule 3 grid is nu compleet en klaar om volgende week aan de voorseizoenstesten te beginnen, in Bahrein.
Prema Racing was één van de eerste teams die de line-up compleet had. Dino Beganovic komt opnieuw uit voor het Italiaanse team net als rookie Arvid Lindblad en de beloftevolle Gabriele Mini. Bij Trident blijft Leonardo Fornaroli bij het team. Hij krijgt het gezelschap van Sami Meguetounif en Santiago Ramos. MP Motorsport legde twee Red Bull Juniors onder contract. Tim Tramnitz en Kacper Stzuka komen over van het FRECA kampioenschap en krijgen gezelschap van Alex Dunne. 

Sophia Floersch
Sophia Floersch
Het andere Nederlandse team, Van Amersfoort Racing, maakte al eerder hun rijdersbezetting bekend. Noel Léon, Tommy Smith en Sophia Floersch zijn de drie piloten van dienst. Bij ART GP zien we naast Tsolov ook Christian Mansell en Laurens Van Hoepen de kleuren verdedigen. PHM Aix Racing legde  Tasanapol Inthraphuvsak, Joshua Dufek en Nikita Bedrin onder contract. Oliver Goethe, Mari Boya en Sébastian Montoya komen dan weer uit voor Campos Racing. 

Luke Browning
Luke Browning
Formule 3 Macau World Cup winnaar Luke Browning komt uit voor Hitech GP. De Brit krijgt daar het gezelschap van Martinius Stenshorne en Cian Shields. Met Charlie Wurz komt er, na Montoya, een tweede 'zoon van' in actie in de F3. De Oostenrijker zal dit seizoen rijden voor Jenzer Motorsport met Maxwell Esterson en Matias Zagazeta als teamgenoten. 

Tot slot zal Rodin Motorsport het eerste volledige seizoen zonder de naam Carlin in het team afwerken met Callum Voisin, Piotr Wisnicki en Joseph Loake. 

Morgen, overmorgen en dinsdag zal er drie dagen getest worden in Bahrein, waar eind deze maand de eerste wedstrijd van het seizoen plaatsvindt. 

Foto's: Geroges Decoster, FIA Formule 3 & Macau GPDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op zaterdag 10 februari 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons