van der Horst

Nissan e.Dams in zee met Norman Nato en Sascha Fenestraz

Norman Nato en Sascha Fenestraz
Norman Nato en Sascha Fenestraz
Nissan e.Dams heeft vandaag hun line-up bekend gemaakt voor het volgende seizoen in de Formule E. Nadat het ouwe getrouwe, Sébastien Buemi zag vertrekken richting Envision Racing, was het de vraag of het Japans-Franse team door zou gaan met Maximilian Günther of met een compleet nieuwe line-up zou beginnen. Het blijkt nu uiteindelijk de tweede optie te zijn geworden, want men maakte bekend dat Norman Nato en Sascha Fenestraz vanaf volgend seizoen de kleuren van Nissan zullen verdedigen.
  • STX Motorhomes
Beide heren werden al langer gelinkt aan Nissan e.Dams. Voor Nato wordt het een nieuwe uitdaging nadat hij mocht vertrekken bij ROKiT Venturi vorig jaar en dit jaar als reservepiloot uitkwam voor Jaguar. De Fransman mocht ook de finale rijden voor het Britse team, nadat Sam Bird geblesseerd uitviel, maar kwam niet verder dan een dertiende en een veertiende plaats. Hiermee krijgt hij bij Nissan nu een tweede volwaardige kans om zich in het nieuwe Gen3-era te bewijzen.

Fenestraz van zijn kant stond ook al op hun lijst, maar het blijft toch wel een opvallende transfer. De jonge Fransman komt namelijk voor Toyota uit in zowel de Super GT als de Super Formula. Toch is hij geen onbekende voor de Formule E, gezien hij ook links had met Jaguar en een rookietest mocht afwerken voor het merk en ook mocht opdraven tijdens de finale in Seoul, hetzij voor Dragon / Penske Autosport. Tijdens die laatste race eindigde hij als zestiende.

Foto: Nissan e.DamsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 23 augustus 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons