van der Horst

Nissan Nederland trekt steun beide 370Z in

Vandaag werd bekend gemaakt dat Nissan Nederland zich officieel terug trekt uit het prestigieuze Dutch GT Championship. De twee Nissan’s 370Z die vorig seizoen door Equipe Verschuur met succes werden ingezet zullen dus niet meer onder de vlag van Nissan Nederland schitteren op de circuits van Zandvoort, Assen en Zolder. Equipe Verschuur beraadt zich na dit besluit over haar toekomst in de koningsklasse van de vaderlandse autosport.
De directie van Nissan Nederland betreurt het besluit en Communications Director Bart van Thienen licht een en ander toe: “Vorig jaar besloten wij vlak voor aanvang van het seizoen om onze intrede te doen in het Dutch GT kampioenschap en Equipe Verschuur en onze coureurs Tim Coronel, Sandor van Es, Bertus Sanders en Thomas Arends behaalden al meteen in het eerste seizoen fraaie resultaten, met enkele podium plaatsen als bonus. We zijn hen dan ook zeer erkentelijk voor hun inzet. Ook onze dealerorganisatie was tevreden met de promotionele waarde van onze autosportbetrokkenheid. Toch hebben wij vanwege een heroriëntatie van onze marketing strategie besloten de succesvolle campagne dit seizoen niet te continueren.”

Het Nissan GT Academy Team was in 2012 mede een succes dank zij de samenwerking met Sony PlayStation. GT Academy winnaar Thomas Arends was een opvallende nieuweling in het deelnemersveld van vooral gelouterde coureurs. Arends had alleen ervaring op de spelcomputer en stapte zonder noemenswaardige aanpassingsproblemen in de Nissan 370Z GT4 om samen met teamgenoot Tim Coronel de strijd met de Porsche’s, Corvettes en BMW’s aan te gaan.

Nissan press  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons