van der Horst

Nissan ook in seizoen 6 met Sébastien Buemi en Oliver Rowland

Oliver Rowland en Sébastien Buemi
Oliver Rowland en Sébastien Buemi
Met nog maar een goeie maand voor de eerste testen worden afgelegd in Valencia in aanloop naar het zesde seizoen van de Formule E hebben een aantal teams hun rijdersduo bekendgemaakt. Vandaag was het de beurt aan Nissan e.Dams en ook zij behouden het vertrouwen in het duo Oliver Rowland en Sébastien Buemi, die met verve het debuut van de Japanse constructeur onder hun hoede namen.
  • Heinz Performance
Vorig seizoen nam Nissan de fakkel over van Renault en maakte een moeilijk debuut mee. Tijdens de eerste manches bleven de goede uitslagen soms ver weg. Toch werd er dit seizoen eenmaal gejuicht, tijdens de eerste race in New York en met dank aan vaste man Sébastien Buemi. Niet alleen de Japanse constructeur kende zijn debuut, ook Oliver Rowland beleefde zijn vuurdoop. Dankzij twee tweede plaatsen in zijn debuutseizoen kon hij de mensen bij Nissan e.Dams overtuigen om de samenwerking een jaar langer te laten doorgaan.

Nu is het afwachten wanneer Nissan zijn nieuwe wagen zal voorstellen. Ze kwamen vorig seizoen als enige aan de start met een dual-motor of MGU-concept. Hoewel de specialisten interesse toonden in die technologie, meer bepaald door de complexiteit ervan, waren sommigen toch afkerig en besloot de FIA het te verbannen voor het komende seizoen.

Foto: NismoSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 5 september 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons