van der Horst

Nissan uit het WEC totdat problemen zijn opgelost

#23 Nissan GT-R LM Nismo
#23 Nissan GT-R LM Nismo
Vandaag kondigde Nissan aan dat het eerst de problemen met hun radicale LMP1-wagen wil oplossen alvorens deel te nemen aan hun eerste reguliere WEC-manche. De Nissan GT-R LM Nismo diende ook al de manches in Silverstone en Spa aan zich te laten voorbijgaan, waardoor de wagen pas debuteerde tijdens de grootste race van het jaar, de 24 Heures du Mans. Die wedstrijd werd voor Nissan evenwel een fiasco.
  • VR Racing
Nissan GT-R LM NISMO
Nissan GT-R LM NISMO
De LMP1, met de motor voorin, was tijdens de kwalificaties trager dan de meeste LMP2-wagens en was daarenboven ook verre van betrouwbaar te noemen. Enkele dagen na de etmaalrace moest Nissan dan toegeven dat het zonder ERS (energierecuperatiesysteem) reed omdat het daar teveel problemen mee had. Dat zal dus hun voornaamste werkpunt zijn. De volgende WEC-manche is eind deze maand op de Nürburgring, het is zelfs niet zeker of de Japanse constructeur dit jaar nog terugkeert. 

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 7 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons