van der Horst

Nissan wil baanwielrenner Chris Hoy omvormen tot Le Mans racer

Chris Hoy
Chris Hoy
Dat Nissan niet verlegen zit om een stunt meer of minder moeten we u niet meer duidelijk maken. Het Japanse merk heeft echter opnieuw een manier gevonden om zichzelf in de kijker te plaatsen en dan vooral binnen de Britse markt. Niemand minder dan 11-voudig wereldkampioen en bezitter van zes gouden olympische medailles (Sir) Chris Hoy zal namelijk van Nissan de zelfde opleiding krijgen die onze landgenoot Wolfgang Reip en talloze andere GT Academy-winnaars in het verleden genoten. Het doel is een deelname aan de 24 uren van Le Mans in 2016.
  • Circuit Zolder
Om daar te geraken wordt dit seizoen de eerste (grote) stap gezet in het British GT kampioenschap. Hoy zal er het stuur nemen van een RJN Nissan GT-R Nismo GT3, met aan zijn zijde niemand minder dan Alex Buncombe, de pijlsnelle Brit die voorheen telkens de mentor was van heel wat Nismo-atleten. Hoy stak tot dusver zijn voorliefde voor snelle wagens nooit onder stoelen of banken en kwam al uit in diverse clubraces.
 
“Toen ik hoorde wat men kon bereiken via het Driver Development Programma van Nissan was ik meteen enthousiast om mijn passie voor motorsport naar een hoger niveau te tillen. Het zal niet gemakkelijk zijn – maar zo een kans kon ik niet afwijzen. Mijn ultieme ambitie is om in Le Mans aan de start te staan”, aldus Chris Hoy
 


Foto: NissanSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in British GT Championship op dinsdag 8 april 2014.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons