NK RallyRacing Valkenswaard: Nabeschouwing van de organisatoren

Op zondag 15 juni werd de derde ronde van het NK Rallyracing verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard met een 80-tal wagens aan de start. Mede door de gratis toegang stonden er veel toeschouwers langs de baan te genieten van het RallyRacing geweld met een pak Belgen in de hoofdrol.
Kristof Bex was tijdens de manches de snelste man in de Supernationals +2000cc klasse met twee keer een eerste tijd en één keer een tweede tijd. Toch wist Luc Maris in de finale de snelste te zijn, mede door de heftige start van de finale. Door crashes en stilgevallen auto's op gevaarlijke plekken op het circuit werd besloten een re-run te houden. Dit betekende voor Bex helaas geen start omdat zijn auto was uitgevallen. Luc Maris nam hierdoor de overwinning mee naar huis, gevolgd door Steve Volders en Roger Lippens op plaats twee en drie.

Het was Marc Vandenbergh wie gedurende alle manches als snelste over de finish kwam in de Supernational -2000cc klasse. Het was dan ook geen verrassing dat hij de finale op zijn naam wist te schrijven. Johan Kwinten reed erg constant en mocht aansluiten op de tweede plaats, terwijl Joel Strackx genoegen moest nemen met de derde plaats.

Marcel Snoeijers heeft zijn positie in het Super 1600 kampioenschap kunnen verstevigen. Met een strakke overwinning loopt hij uit in het NK. Peter van de Wege liet in de manches al zien erg goed te rijden maar in de finale moest hij genoegen nemen met een tweede plaats, gevolgd door Bart Stouten op plaats drie.

De jonge coureurs uit de RST Junior Cup wisten voor veel spektakel te zorgen. Voor in het veld werd er close geraced wat tijdens de 3e manche leidde tot een crash. Maar liefst vijf RST's kwamen met elkaar in aanraking op het rechte stuk, wat voor vier van de vijf resulteerde in de zandbak. Het leek onmogelijk om deze auto's weer rijdend te krijgen voor de finale, maar toch stonden alle acht de auto's aan de start in de finale. Voor Marnick Thoné betekende dit een overwinning en hij werd gevolgd door Nick Vanalken en Richard Huisman.

In de Formula RallyRacing Sprintcars klasse was het wederom Jacco Ebbers die als eerste over de finish kwam tijdens de finale. Het was Hans de Smalen die de winst pakte in de Formula RallyRacing Sprinters en Superklasse.