van der Horst

NLS 1: 135 wagens voor de seizoensopener

Start NLS 2
Start NLS 2
Morgen is het zover, dan start een nieuw seizoen van de Nürburgring Langstrecke Series, het vroegere VLN. Vorig jaar moest men de eerste ronde nog schrappen vanwege een sneeuwvlaag die de Nordschleife teisterde, maar ditmaal zal dat geen spelbreker worden. Ook mogen we ons opmaken voor een mooi startveld van 135 wagens, waar de GT3's het best vertegenwoordigd zijn. Zoals steeds zijn er ook Belgen van de partij en voor deze wedstrijd staat de teller op negen.
  • Prospeed Competition
Zoals steeds vormen de GT3's de topklasse, beter bekend als SP9 in de NLS en tevens de bestgevulde klasse met 22 wagens. Ook een vaste gewoonte is dat de Duitse constructeurs daar de meeste wagens voorzien. Zo zal Audi het best vertegenwoordigd zijn met zes wagens, waarvan één de nieuwe EVO II zal zijn. Porsche zet vijf wagens in, waar onder meer Laurens Vanthoor zal uitkomen voor Manthey Racing, Ook BMW blijft niet achter met vijf M4 GT3's, terwijl Mercedes het op vier wagens houdt. Lamborghini is de laatste jaren ook een vaste waarde geworden met dank aan Konrad Racing en we krijgen een Aston Martin Vantage aan de start met onze landgenoten Jean Glorieux en Maxime Dumarey achter het stuur.

Zoals steeds zijn er ook een aantal Belgen aanwezig in de andere klassen. Zo zal Guido Dumarey uitkomen in de PROsport Racing Aston Martin GT4 met Yevgen Sokolovskiy, terwijl diezelfde ploeg een Porsche Cayman inzet in de VT3-klasse voor Guillaume Dumarey en Simon Belcaen. Pitlane-AMC Sankt Vith is ook weer van de partij met hun Toyota GT86 Cup voor Mathieu en Pierre Castelein, terwijl Esteban Muth met een BMW M2 CS Racing Cup van Walkenhorst Motorsport aan de start verschijnt. Het seizoen van ditmaal maar acht manches start morgen om 12 uur.

Foto: NLS



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op vrijdag 25 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons