van der Horst

NLS 1+2: Goed gevulde startvelden voor het openingsweekend

Start 2023 NLS 6
Start 2023 NLS 6
Terwijl de Nürburgring Endurance Series hun openingsweekend in het water zag vallen, start de Nürburgring Langstrecken Series met twee goedgevulde startvelden. Zaterdag staan er 117 wagens op de deelnemerslijst, terwijl er op zondag tien wagens minder aan de start verschijnen van de tweede race. Ook qua deelnemers zijn het niet van de minsten die dit weekend aan de start verschijnen. Dit zowel in de topklasse, als ook in de andere divisies.
Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R (992)
Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R (992)
SP9, de klasse die voor de GT3's gereserveerd is, kan rekenen op dertien wagens op zaterdag en elf op zondag. Daar zien we ook een aantal Belgen aan de start verschijnen. Alessio Picariello komt uit op de Falken Motorsports Porsche #3, terwijl Laurens Vanthoor achter het stuur van de Manthey EMA Porsche kruipt. Maxime Dumarey en Simon Belcaen zullen dan weer starten met de PROsport Racing Aston Martin, in de Pro-klasse deze keer. Zij komen wel alleen tijdens de eerste race in actie.

In de andere divisies zijn er niet veel Belgen aanwezig. Guido Dumarey en Mathieu Casteleyn nemen elks plaats in een Aston Martin GT4 van PROsport Racing - Dumarey eveneens alleen op zaterdag -, terwijl Mühlner Motorsport twee Porsche 911 GT3 Cup 992's aan de start brengt. 

Glickenhaus Racing - SGC 004C
Glickenhaus Racing - SGC 004C
Scuderia Cameron Glickenhaus is terug op de Nordschleife. Nadat zij de stekker uit hun programma trokken voor het FIA WEC vorig jaar, maakt het merk in 2024 de omgekeerde beweging. Beide dagen zal de SGC004c te zien zijn in de SPX-klasse. Maar ook over verschillende andere deelnemers kan er iets gezegd worden. Zo maakt Kamui Kobayashi zijn debuut in een Toyota Supra GT4 Evo, starten Benjamin Hites en Timo Glock in de BMW 240i-klasse, en zullen we Robert Wickens met Mark Wilkens hun eerste race in de Groene Hel zien afwerken in een Hyundai Elantra N TCR. De wedstrijden zullen dit weekend live te zien zijn op de verschillende sociale media-kanalen van de organisatie.

Foto's: NLS - Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op woensdag 3 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings NLS 1 en NLS 2.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons