van der Horst

NLS 1: winst voor Dries Vanthoor en Maxime Martin

Maxime Martin en Dries Vanthoor
Maxime Martin en Dries Vanthoor
Dit weekend stond de eerste manche van de Nürburgring Langstrecken Series op het programma. 119 wagens stonden aan de start voor de opener van het seizoen, waaronder bij de rijders een hoop Belgen. Daaronder ook het winnend duo, want Dries Vanthoor en Maxime Martin zegevierden met de Rowe Racing BMW na vier uur racen. Al kregen ze geen moment rust van een sterke Scherer Sport PHX Audi van Kim Luis Schramm en Ricardo Feller.
Start 2023 NLS 1
Start 2023 NLS 1
Opvallend wel was dat beide Belgen niet alleen op de winnende #99 BMW reden, maar ook de #98 van Rowe Racing bestuurden. In die tweede wagen lag Martin zelfs aan de leiding na de eerste ronde, maar deze werd uiteindelijk aan de kant gezet, gezien de andere wagen er beter voor stond na het begin van de race. De zege werd uiteindelijk beslist bij de laatste pitstop, waar Vanthoor drie seconden over had tegenover de Audi van Schramm. De Limburger kon niet rusten met de Duitser in zijn zog, al hield hij het tempo hoog genoeg opdat de Audi geen kans meer kreeg en zo op zes seconden strandde. De derde plaats ging naar de Schnitzelalm Racing Mercedes van Marcel Marchewicz en Marek Böckmann. De Car Collection Motorsport Audi #33 en de RMG BMW vervolledigden de top vijf.

ProSport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
ProSport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
Porsche heeft nog wel veel werk, want het exemplaar van Manthey Racing eindigde als beste vertegenwoordiger van het merk op de zevende plaats, terwijl net daar achter de Lamborghini van Konrad Motorsport eindigde. De nieuwe Ferrari van Wochenspiegel Team Monchau rondde de top tien, terwijl de Aston Martin met Nico Verdonck als veertiende geklasseerd, voor de zusterwagen met Maxime Dumarey en Christophe Breuer.

Foto's: Rowe Racing - BMW M Motorsport & ProSport RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op zaterdag 18 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 1.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons