van der Horst

NLS 2: 30 GT3's in een veld van 141 wagens

Start 2023 NLS 1
Start 2023 NLS 1
Dit weekend staat de tweede wedstrijd van de Nürburgring Langstrecken Serie op het programma en het belooft om er eentje te worden om duimen en vingers bij af te likken. Twee weken geleden waren de meeste toppers niet van de partij, gezien de teams vooral in Sebring vertoefden. Dit weekend is er geen overlapping op de kalender, waardoor de toppers afzakken naar de Nordschleife. Met maar liefst 30 GT3's in een veld van 141 wagens belooft het deze zaterdag een spektakel te worden op de Nürburgring.
ProSport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
ProSport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
Twee weken geleden waren het Dries Vanthoor en Maxime Martin die als overwinnaars uit de bus kwamen, maar zij krijgen nu rust. Enigzins jammer, gezien de piloten die wel afzakken richting de Eifel. Van de 30 GT3's zijn er veel met daarop fabriekspiloten genre Jules Gounon, Jordan Pepper en Christopher Mies. Ook langs Belgische zijde is er de nodige influx. Alessio Picariello stapt in bij Falken Motorsports naast Klaus Bachler, Laurens Vanthoor doet het in de Dinamic GT Porsche met Laurin Heinrich en Frédéric Vervisch deelt de Audi Sport Team Scherer PHX met Mattia Drudi en Dennis Lind. Maxime Dumarey is weer terug in de PROsport Racing Aston Martin. Hij en Christoph Breuer komen weer uit in de Am-klasse.

Voor het overige komen Guido en Guillaume Dumarey uit in de SP10-klasse op een PROsport Racing Aston Martin GT4, is HYRacing-AM Sankt Vith niet van de partij met hun Toyota 86, maar met een Porsche 718 Cayman GTS en springt Jarno d'Hauw in een Hyundai i30N van Walkenhorst Motorsport. Tot slot gaat Gilles Magnus ook weer de nodige kilometers malen met een BMW 325i, dat volgens de laatste deelnemerslijst solo. Meer dan genoeg tijd om het tracé beter te leren kennen dus. Om 12 uur gaat de 47ste editie van de DMV 4-Stunden Rennen van start en die wordt live uitgezonden op YouTube.

Foto's: BMW M Motorsport - PROsport RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op donderdag 30 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 2.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons