van der Horst

NLS 2: Drie op een rij voor Scherer Sport Team Phoenix

Scherer Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS EVOII
Scherer Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS EVOII
Voor een laatste maal dit seizoen werd nog geracet op de Nordschleife in het teken van de Nürburgring Langstrecken Series. Het betrof een inhaalrace van een meeting die begin dit seizoen op de kalender stond. Lang leek de BMW van Walkenhorst Motorsport op koers voor de overwinning, tot bij de laatste pitstop alles misliep voor de BMW en zo de winst naar de Scherer Sport Team Phoenix Audi ging, dat andermaal de dubbel behaalde. De derde zege op rij voor het team en al de vierde dit seizoen voor Kuba Giermaziak, die ditmaal met Kim-Luis Schramm team vormde.
Nochtans verkeerden Christian Krognes en Sami-Matti Trogen in bloedvorm tijdens deze laatste afspraak van het seizoen. In die mate zelfs dat zij met hun Walkenhorst Motorsport BMW het ronderecord verbeterden. Bij de laatste pitsstop liep het echter goed fout voor het Duitse team. Kostbare tijd ging verloren doordat men geen brandstof in de tank kreeg, met een tweede pitstop als gevolg. Daardoor konden de Audi's van de duo's Giermaziak/Schramm en Vincent Kolb/Frank Stippler voorbij om zo weer een dubbel te realiseren. Krognes en Trogen eindigden uiteindelijk als derde, voor de gloednieuwe Dinamic Motorsport Porsche 911 GT3 R (992). Opvallend: de vijfde plaats ging naar een Porsche 911 GT3 Cup.

Ook nu kwamen er een aantal Belgen in actie. Zo eindigde Charles Weerts als vierde in de klasse in een BMW in de VT2-R+4WD, terwijl Guido Dumarey als tweede eindigde in een PROsport-Racing Aston Martin GT4. Maxime Dumarey en Jean Glorieux moesten helaas al snel opgeven in de PROsport-Racing Aston Martin GT3.

Foto's: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op maandag 7 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 2.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons