van der Horst

NLS 2: Dubbel voor Porsche en nieuw ronderecord

Start NLS 2
Start NLS 2
Na net geen twee jaar heeft Manthey Racing eindelijk nog eens een Nürburgring Langstrecken Serie-wedstrijd gewonnen. Nadat de eerste manche werd afgelast door de slechte weersomstandigheden, stond er vandaag geen maat op Porsche in de, de facto, openingsrace op de Nordschleife. De 'Grello' Porsche 911 GT3 R met startnummer #911 werd vandaag gepiloteerd door Michael Christensen, Lars Kern en Kevin Estre, laatstgenoemde zette onderweg bovendien een 7:56.087 op de tabellen en realiseerde daarmee een nieuw ronderecord. Het vorige record stond al sinds 2018 op naam van Klaus Bachler, ook met een Porsche.
De #911 startte nochtans niet van op de pole, die kwam op naam van Frédéric Makowiecki in de Frikadelli Racing Team Porsche. Nog voor het einde van de openingsronde passeerde Estre landgenoot en polesitter Makowiecki op het einde van de Döttinger Höhe met een gewaagde manoeuvre, om vervolgens schijnbaar moeiteloos een voorsprong uit te bouwen. Dankzij het spel van de pitstops kon de groene Phoenix Racing Audi R8 LMS GT3 ook even van de leiding proeven en een ontketende Nicki Thiim kwam uiteindelijk net iets minder dan een seconde tekort om de tweede plaats af te snoepen van de Frikadelli Porsche. De top vijf werd vervolledigd door de tweede Phoenix Audi (#5 Kolb - Stippler) en de KCMG Porsche van Marco Holzer en Edoardo Liberati.

Beste Belg was Alessio Picariello met de Falken Porsche #3 die hij deelde met Dirk Werner. De Frikadelli Porsche #30 van Maxime Martin gaf op. Guido Dumarey werd derde in de SP10-klasse (GT4) met een Aston Martin Vantage AMR GT4 uit de stal van PROsport-Racing.

--- UITSLAG NLS 2 (PDF) ---Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Nürburgring Langstrecken Serie op zaterdag 17 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 2.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons