van der Horst

NLS 2: Eerste overwinning voor HRT is een feit

Winaars NLS 2
Winaars NLS 2
Twee races, zo lang duurde het vooraleer Haupt Racing Team de eerste overwinning beet heeft in de Nürburgring Langstrecken Serie. Vorige keer moest het team van Hubert Haupt (dat de facto een doorstart is van Black Falcon) nog de overwinning aan Walkenhorst Motorsport laten omwille van straftijd na het vallen van de vlag , deze keer konden Maro Engel, Luca Stolz, Manuel Metzger en Adam Christodoulou de BMW van David Pittard, Christian Krognes en Mikkel Jensen ruim achter zich met een voorsprong van 34 seconden.
Start NLS 2
Start NLS 2
Voor de derde plaats was het nog spannend, maar uiteindelijk hield de Getspeed Mercedes van Fabian Schiller en Maximilian Buhk twee BMW's achter zich. De Schnitzer BMW M6 GT3 van Martin Tomczyk/Sheldon van der Linde/Augusto Farfus en het ROWE Racing exemplaar van Alexander Sims/Nick Yelloly vervolledigden de top vijf. Slechte leerling was over het algemeen Audi. Phoenix Racing eindigde op een twaalfde plaats, terwijl de Audi Sport Team wagen met onder meer Dries Vanthoor en Mattia Drudi moest genoegen nemen met plaats veertien.

Mühlner Motorsport pakte in tegenstelling tot twee weken geleden ditmaal een ruime overwinning in CUP3, terwijl Tom Cloet, Jacques Derenne en Olivier Muytjens hetzelfde deden in SP3-klasse met hun Toyota GT86. Hakan en Recep Sari maakte deze race de overstap van CUP5 naar SP8T met hun BMW M4. Daar eindigden de heren met Turkse roots als tweede op een ronde achterstand. Pieter Denys en Gregory Eyckmans moesten vorige keer nog verstek geven, ditmaal waren zij wel van de partij in klasse V5, waar ze met een vijfde plaats besloten. Guido Dumarey kwam wederom aan de start met een Aston Martin GT4 in SP10 en besloot met Alexander Walker op een vijfde plaats.Foto's: VLNDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op zaterdag 11 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 2.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons