van der Horst

NLS 2: Twee op twee voor BMW

Walkenhorst Motorsport - BMW M4 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M4 GT3
Tijdens de tweede manche van de Nürburgring Langstrecken Serie ging de winst naar Jakub Giermaziak en Jesse Krohn in de Walkenhorst Motorsport BMW. Het duo was de hele wedstrijd vooraan te vinden en kon in het laatste uur de overwinning veiligstellen door een andere pitstopstrategie. Tweede eindigde de Rutronik Racing Porsche van Matteo Cairoli en Julien Andlauer, terwijl Daniel Harper, Max Hesse en Neil Verhagen de BMW Junior Team M4 GT3 op het laagste podiumtrapje parkeerde.
Giermaziak moest vanaf plaats vier starten, maar lag na twee ronden over de Nordschleife al aan de leiding. Van daaruit werd de eerste steen gelegd voor winst, gezien hun BMW twee ronden langer kon buitenblijven dan deze van BMW Junior Team en de Manthey EMA Porsche. Deze nam de leiding door eerder te stoppen, maar verloor deze halfweg aan Krohn. Van daaruit kwam Rutronik Racing ook in beeld alsook de Falken Motorsports Porsche met Alessio Picariello. Gezien de meesten eerder moesten stoppen dan de Walkenhorst Motorsport BMW, waardoor deze een kortere laatste pitstop kon afwerken, werd de overwinning zo bezegeld voor het Duitse team.

Picariello en co hadden oog op de tweede plek, nadat ze pas 21ste gestart waren, maar een drive through penalty liet hen terug naar de vierde plaats tuimelen. Frédéric Vervisch eindigde als zevende in de Audi Sport Team Scherer PHX, terwijl Laurens Vanthoor als elfde over de meet kwam in de DINAMIC GT Porsche. Maxime Dumarey kwam als 22ste over de streep met de PROsport Racing Aston Martin, maar won samen met Christoph Breuer de SP9 Am-klasse. HYRacing-AMC Sankt Vith won zonder tegenstand SP4T, terwijl ook Guillaume Dumarey op het podium mocht, met een tweede plaats in SP10. Jarno D'Hauw eindigde als zevende in VT2-FWD, Gilles Magnus en Nicolas Baert haalden helaas de finish niet in hun BMW 330i.

Foto: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op zondag 2 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 2.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons