van der Horst

NLS 3: Drie op drie voor BMW, Maxime Martin op het podium

Maxime Martin en Marco Wittmann
Maxime Martin en Marco Wittmann
Voor de derde wedstrijd op rij van de Nürburgring Langstrecken Serie ging BMW met de overwinning lopen. Ditmaal was het het BMW Junior Team, dat met Max Hesse, Dan Harper en Neil Verhagen de winst wegkaapte. Tweede werd de Rowe Racing BMW van Maxime Martin en Marco Wittmann, die zestien tellen te kort kwamen. Het had zelfs ei zo na een BMW 1-2-3 kunnen worden, maar de Audi Sport Team Land van Christopher Mies, Christopher Haase en Patric Niederhauser stak daar een stokje voor.
Start 2023 NLS 3
Start 2023 NLS 3
De dag begon het best voor die andere Rowe Racing BMW. Sheldon van der Linde en Dries Vanthoor mochten vanaf pole starten, maar moesten de leiding al snel afstaan aan de Juniors. En eens Hesse, Harper en Verhagen op stoom kwamen, bleven ze daarna uit de greep van alles en iedereen. Ook wanneer er regen in de laatste minuten in het spel was. Ook Wittmann en Martin lieten een stevige indruk na. Zij klommen op van een zevende plek richting het podium, al kwamen zij te kort om het ijzersterke trio vooraan te verslaan. In de strijd om de derde plaats ging het tussen de andere Rowe Racing BMW en de Audi Sport Team Land. Het trio Mies/Haase/Niederhauser was het enige dat het tempo van de BMW's kon volgen en kon in de finale sprint de derde plaats claimen. Hierna mag men zeker zijn dat BMW klaar is voor de 24 uren van de Nürburgring volgende maand.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
De beste Porsche eindigde vijfde, die van Falken Motorsports, terwijl Frikdelli Racing de nieuwe Ferrari 296 GT3 naar plaats zes loodste. Zij waren ook tevens de beste in de SP9 Pro-Am klasse, voor de PROsport Racing Aston Martin van Maxime Dumarey. Maxime Soulet, die uitkwam op de CP Racing Mercedes, moest tevreden zijn met een zesde plek in de klasse. Frédéric Vervisch eindigde met de Audi Sport Team Scherer PHX op een tiende plaats algemeen. Bij onze andere landgenoten eindigde Guido Dumarey achtste in SP10, won HYRacing-AMC Sankt Vith in SP4T, finishte Mühlner Motorsport als zesde en veertiende in CUP2 en moest Jarno D'Hauw genoegen nemen met een tiende plaats in VT2-FWD. Gilles Magnus, die origineel aangekondigd was op een Audi GT3, startte uiteindelijk met een Porsche Cayman in de V5-klasse. De Schotenaar haalde helaas de finish niet.

Foto's: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op zondag 16 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 3.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons