van der Horst

NLS 3: Octane 126 Ferrari pakt verrassende overwinning

Octane 126 - Ferrari 488 GT3 Evo
Octane 126 - Ferrari 488 GT3 Evo
De Octane 126 Ferrari 488 GT3 Evo van Jonathan Hirschi, Simon Trummer, Luca Ludwig en Bjorn Grossmann is de verrassende winnaar geworden van de derde manche van de Nürburgring Langstrecken Serie (NLS). De Zwitserse Ferrari had zich als derde gekwalificeerd en sloot bij de start meteen aan in het zog van de winnaar van gisteren en tevens polesitter, de Mercedes-AMG Team HRT van Maro Engel, Adam Christodoulou, Manuel Metzger en Luca Stolz. Door een alternatieve strategie vielen de HRT Mercedes en Ferrari in het middenstuk vooraan weg, maar dankzij een kortere laatste pitstop werd hun duel er terug een voor de algemene overwinning.
Mercedes-AMG Team HRT
Mercedes-AMG Team HRT
Na deze ultieme stop jaagde een ontketende Grossmann de HRT-bolide van Christodoulou op, nam de leiding en verdedigde deze positie om uiteindelijk met een verschil van amper 0.728s de finishlijn te overschrijden. Een unicum is deze Ferrari overwinning echter niet, de laatste keer dat een steigerend paard de Duitse constructeurs te snel af was dateert al van 2017 (Rinaldi Wochenspiegel). Het podium werd vervolledigd door de fabrieks Audi van Mirko Bortolotti, Christopher Haase en Markus Winkelhock (+11.7s), voor de Walkenhorst BMW M6 GT3 van David Pittard en Christian Krognes in P4 en de GetSpeed Performance Mercedes #2 van Raffaele Marciello en Maxi Götz in P5.

NLS paddock
NLS paddock
Mühlner Motorsport scoorde wederom een ruime overwinning in CUP3 (Porsche 718 Cayman GT4 CS), terwijl Tom Cloet, Jacques Derenne en Olivier Muytjens hetzelfde deden in SP3-klasse met hun Toyota GT86. Kris Cools reed naar de derde plaats in SP7 met een Porsche 911 GT3 Cup. Ook Pieter Denys en Gregory Eyckmans reden dit weekend twee races, met een zesde plaats op 12 deelnemers in V5 eindigden ze een plaats lager dan gisteren.

--- UITSLAG NLS 3 ---Foto's: NLS
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Nürburgring Langstrecken Serie op zondag 12 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 3.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons