van der Horst

NLS 3: Weer een aantal Belgen in de topklasse

Start 2023 NLS 2
Start 2023 NLS 2
Dit weekend is er al de derde ronde van de Nürburgring Langstrecken Serie. Overigens de laatste vooraleer de focus op de 24 uren van de Nürburgring gericht wordt. Voor deze ronde zakken 143 wagens af naar de Nordschleife, waarvan 26 GT3's. Bij de rijders zitten ook een aantal Belgen.
Maxime Martin en Dries Vanthoor
Maxime Martin en Dries Vanthoor
Hoewel de meeste toppiloten in oftewel Portimão oftewel in Long Beach zitten, kunnen we bij de GT3's nog steeds op de nodige slagkracht rekenen. Ook langs Belgische zijde zien we weer de nodige heren opdagen. Frédéric Vervisch stapt in bij Audi Sport Team Scherer PHX, terwijl Gilles Magnus voor de eerste keer de Nordschleife gaat aanpakken in een GT3 met Audi Sport Team Car Collection. Ook Dries Vanthoor en Maxime Martin zijn terug bij Rowe Racing, al rijden ze ditmaal niet samen. Vanthoor krijgt Sheldon van der Linde naast zich, terwijl Martin de BMW met Marco Wittmann zal delen.

ProSport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
ProSport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
Maxime Dumarey stapt dan weer naar een hogere klasse met de PROsport Racing Aston Martin. Na de laatste twee races in de GT3 Am-klasse te hebben gereden, gaat hij met Christoph Breuer en Mike David Ortmann nu in de Pro-Am rijden. Hetzelfde geldt ook voor Maxime Soulet, die instapt in de CP Racing Mercedes. Natuurlijk komen er wederom wat landgenoten aan de start in de andere klassen. Guido Dumarey start weer met de Aston Martin GT4 van PROsport Racing, terwijl HYRacing-AMC Sankt Vith aan de start komt met de Porsche 718 Cayman GTS. Tot slot neemt Jarno D'Hauw weer plaats in de Walkenhorst Motorsport Hyundai. De race start zoals steeds zaterdag om 12 uur en is live te volgen op het YouTube-kanaal van het circuit.

Foto's: NLS - Rowe Racing - PROsport Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op vrijdag 14 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 3.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons