van der Horst

NLS 4: Algemeen podium voor Maxime Dumarey - winst voor Walkenhorst Motorsport

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT3
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT3
Een maand na de 24 uren van de Nürburgring trok de Nürburgring Langstrecken Series zich terug op gang. Al stond ditmaal de winnaar al na negen ronden vast. De Walkenhorst Motorsport BMW met Kuba Giermaziak en Christian Krognes nam het heft in handen en schonk het Duitse team de tweede overwinning van het seizoen. De Ferrari 296 GT3 van octane126 pakte dan weer de tweede plaats bij hun debuut, terwijl Maxime Dumarey en Mike David Ortmann nipt de derde plaats pakten in de PROsport-Racing Aston Martin.
  • Dreamdrive
Walkenhorst Motorsport - BMW M4 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M4 GT3
Voor Audi begon de wedstrijd al met een valse noot. Frank Stippler had voor Scherer Sport PHX de pole bemachtigd, maar kwam binnen nog voor de start werd gegeven nadat de Duitser een object had geraakt en zekerheid wilde over de toestand van zijn banden. Maar na de eerste pitstopronde lag de wedstrijd al zo goed als vast, waarbij Giermaziak en Krognes consistent rond reden en alleen even de leiding lieten vanwege verschillende pitstopstrategieën. Het feit dat de BMW twee minuten voorsprong had op de octane126 Ferrari, zegt meer dan genoeg. Voor Dumarey en Ortmann was het knokken voor het algmeeen podium tot het einde van de race, maar zij hadden 26 seconden op overschot op de sterk teruggekeerde Scherer Sport PHX Audi.

Ook Guido Dumarey kwam in actie, hij met de PROsport-Racing Aston Martin GT4 en eindigde als vierde in de klasse. HyRacing-AMC Sankt Vith wonnen dan weer de SP4T-klasse met Brody, Jacques Derenne en Olivier Muytjens.Mühlner Motorsport zette wederom twee Porsche 911 GT3 Cup (992)'s in en zag één wagen op de zevende plaats eindigen, terwijl de andere moest opgeven. Ook Simon Belcaen kwam uit in de CUP2-klasse voor PROsport-Racing. Hij eindigde als tiende.

Foto's: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op zondag 18 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 4.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons