van der Horst

NLS 4: Phoenix Racing bezorgt Audi eerste winst in NLS

Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Een maand na de overwinning van Audi in de 24 uren van de Nürburgring, bezorgt Phoenix Racing de Duitse constructeur een eerste winst voor de R8 LMS EVO II in de NLS. Kuba Giermaziak en René Rast hielden de polesittende Walkenhorst Motorsport BMW van Sammi-Matti Trogen en Christian Krognes achter zich, terwijl de tweede wagen van Phoenix Racing, bestuurd door Frank Stippler en Vincent Kolb, het podium vervolledigde.
  • LTF
Een opvallend gegeven, dit is de allereerste overwinning ooit op de Nordschleife in de nochtans rijkelijk gevulde palmares van Rast. De Duitser vocht samen met Trogen en Krognes een felle strijd uit om de winst, waarbij de BMW niet bij machte was om de Audi te verslaan. Luca Trefz, Patrick Assenheimer en Julien Apotheloz eindigden met de Landgraf Motorsport Mercedes als vierde, terwijl de top vijf afgerond werd door Marcel Marchewicz en Miklas Born in de Schnitzelalm Racing Mercedes. Pechvogel van de dag was Haupt Racing Team, die een podiumplek in rook zag opgaan door een lekke band met een opgave als gevolg.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT3
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT3
Nico Verdonck, Jean Glorieux en Maxime Dumarey waren ook van de partij in de PROsport Racing Aston Martin GT3. Het trio eindigde als negentiende algemeen en vierde in de SP9 Pro-Am klasse. De Pit Lane - AMC Sankt Vith Toyota van onder meer Brody, Jacques Derennes en Olivier Muytjens eindigde als vierde in SP3, terwijl Guido Dumarey samen met Emil Heyerdahl als derde eindigde in SP10 met de PROsport Racing Aston Martin GT4. Tot slot kwam ook de nieuwe BMW M4 GT4 in actie met Neil Verhaegen, Max Hesse en Daniel Harper. Zij moesten twintig minuten voor tijd opgeven.

Foto: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op maandag 27 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 4.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons