van der Horst

NLS 5: 168 wagens ter voorbereiding van de 24H Nürburgring

Octane 126 - Ferrari 488 GT3 Evo
Octane 126 - Ferrari 488 GT3 Evo
Dit weekend vindt de vijfde en tevens langste manche van de Nürburgring Langstrecken Serie plaats en het Duitse kampioenschap mag rekenen op een zeer goed gevuld startveld. Er starten namelijk 168 wagens, waaronder 33 GT3's. De meeste deelnemers gebruiken deze manche als generale repetitie voor de 24 Uur van de Nürburgring, die eind volgende maand verreden zal worden.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder
Frank Stippler - Frédéric Vervisch - Dries Vanthoor
Frank Stippler - Frédéric Vervisch - Dries Vanthoor
De meeste teams in SP9, oftewel de topklasse met de GT3's, komen opdraven met hun bezettingen die volgende maand ook aan de start zullen verschijnen. Zo zet Audi speciaal drie wagens in voor hun fabriekspiloten en zullen Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch dit weekend dus in het Eifelgebergte actief zijn. Daarnaast is Maxime Martin ook aanwezig, wederom met een Porsche, en krijgen we ook het debuut van FFF Orange1 Racing Team met de Lamborghini Huracan GT3 Evo. Hoewel het team niet zal deelnemen aan de etmaalrace, komen ze hun eerste ervaringen opdoen op de Nordschleife. Ook krijgen we het debuut van de nieuwe wagen van Scuderia Cameron Glickenhaus, de SGC004c. Deze zal zijn eerste meters maken met Thomas Mutsch, Felipe Laser en Franck Mailleux.

Naast de drie eerder vermelde namen in de topklasse, zullen er ook dertien landgenoten aanwezig zijn in de nevenklasses. Zo komt Nico Verdonck met Guido Dumarey uit op een Aston Martin Vantage GT4, terwijl Gregory Eyckmans de BMW 325i weer zal delen met Pieter Denys. Opvallend ook is dat er tijdens deze manche voor het eerst weer publiek wordt toegelaten op het circuit. Zo waren er een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar gesteld voor de hoofdtribune ter hoogte van de Mercedes-Arena. De Nordschleife zelf blijft nog steeds verboden gebied en ook de 24-uursrace zelf zal zonder toeschouwers afgewerkt worden. Uiteraard is er wel nog steeds de livestream van de NLS-race, vanaf 11u15. De start wordt gegeven op het middaguur.

--- Voorlopige deelnemerslijst NLS 5 - ROWE 6H ADAC Ruhr-Pokal-Rennen (pdf) ---

Foto's: NLS - Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op donderdag 27 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 5.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons