van der Horst

NLS 5: Falken Motorsport nog eens op het hoogste podiumtrapje

Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R
2018, zo lang was het al geleden dat Falken Motorsport nog eens won in de Nürburgring Langstrecken Serie. Tot afgelopen weekend, waar Sven Müller en Joël Eriksson zorgden voor een nieuwe zege. Het duo nam na het tweede uur van de race de leiding in handen en werd van daaruit nooit meet bedreigd. Tweede eindigden Vincent Kolb en Frank Stippler met de Phoenix Racing Audi, terwijl Christian Krognes, Andy Soucek en Ben Tuck in de Walkenhorst Motorsport BMW als derde eindigden na een bewogen race.
  • De Swert Opticiens
Bij de start was het de befaamde Schnitzelalm Motorsport Mercedes die de leiding nam, nadat hij van de derde naar de eerste positie sprong in de eerste ronde. Alleen liep het slecht af voor de Mercedes alsook de Scherer Sport Team Phoenix Audi en de Walkenhorst Motorsport BMW nadat zij allen spinden op olie. Alleen de laatste wagen kon zijn weg verder zetten. Vooraan nam de Landgraf Motorsport Mercedes de leiding over, maar dat was buiten Müller gerekend, die de koppositie overnam. Terwijl de wagen van daaruit zijn voorsprong vergrootte, viel Landgraf Motorsport verder weg naar achteren. Zij moesten tevreden zijn met plaats vier. De Konrad Motorsport Lamborghini vervolledigde de top vijf.

Natuurlijk waren er ook weer een aantal Belgen van de partij. Alessio Picariello kwam uit voor de zusterwagen van het winnende team en eindigde als zevende in SP9 Pro, terwijl Guido Dumarey in de PROsport Racing Aston Martin als derde eindigde in de SP10-klasse. Hetzelfde geldt voor Pit Lane - AMC Sankt Vikt Toyota in de SP3, dat als derde eindigde. Wie wel pech had waren Jean Glorieux en Maxime Dumarey, die met de PROsport Racing Aston Martin GT3 moesten opgeven.

Foto: NLS



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op maandag 11 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 5.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons