van der Horst

NLS 6+7: Tweemaal prijs voor Walkenhorst Motorsport

Walkenhorst Motorsport pakt een 1-2 op zondag
Walkenhorst Motorsport pakt een 1-2 op zondag
Afgelopen weekend stonden NLS 6 en 7 op het programma, wat met beiden goed is voor 12 uur racen op de Nürburgring Nordschleife. Al was er maar één team dat volop kon genieten van dit weekend, namelijk Walkenhorst Motorsport. Christian Krognes en Jakub Giermaziak mochten namelijk twee keer op het hoogste schavot plats nemen met hun BMW M4 GT3. De eerste wedstrijd wonnen ze na een serieuze inhaalbeweging, terwijl de tweede manche een overweldigende 1-2 werd voor het Duitse team.
  • Hamofa Performance
Start 2023 NLS 6
Start 2023 NLS 6
Krognes en Giermaziak moesten helemaal achteraan starten nadat de wagen schade opliep tijdens de vrije training en ze zo aan een inhaalrace moesten starten, maar met succes. In de beginfase waren het de Racingone Ferrari en Dörr Motorsport Aston Martin die de plak zwaaiden, maar ze deemsterden gaandeweg naar achteren gezien zij met hun Pro-Am bemanning overrompeld werden door de pure Pro-combinaties. Uiteindelijk verscheen de Walkenhorst Motorsport BMW in de voorste gelederen, om dan een stevig duel uit te vechten met de Falken Motorsports Porsche van David Pittard en Klaus Bachler. Deze laatste werd uiteindelijk tweede met een minuut 26 achterstand op de winnaar. De tweede Falken Motorsport Porsche van Dennis Fetzer en Martin Ragginger vervolledigde het podium.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
Op zondag werd het daarentegen een dominant vertoon van het Noors-Poolse duo. Daar wonnen zij met bijna drie minuten voorsprong op de tweede BMW van Walkenhorst Motorsport met Niklas Krütten en Dylan Pereira. Hiermee won BMW maar liefst zes van de zeven wedstrijden dit seizoen. Een verrassing was dat de derde plaats naar een Pro-Am wagen ging, namelijk de PROsport Racing Aston Martin met Maxime Dumarey, Christoph Breuer en Marek Böckmann. Een goede afsluiter, nadat men net in de laatste ronde moest opgeven.

Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Nog aanwezig was Guido Dumarey, die met de PROsport Racing Aston Martin in SP10 op zaterdag als derde en zondag als vierde over de meet kwam. In SP4T moest de HYRacing-AMC Sankt Vith Porsche met Brody, Jacques Derenne en Olivier Muytjens tweemaal tevreden zijn met een tweede plek, terwijl Mühlner Motorsport in CUP2 vierde en vijfde werd. Tot slot kwam Tom Cloet in actie in CUP3 met de Team Mathol Racing e.V. Porsche Cayman. De West-Vlaming eindigde respectievelijk op een negende en zevende plaats. 

Foto's: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op dinsdag 12 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 6+7.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons