van der Horst

NLS 6: Falken Motorsport en Alessio Picariello leiden na eerste zes uur

Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Voor het eerst in de geschiedenis van de VLN/NLS wordt er een race van niet minder dan twaalf uur afgewerkt op de Nordschleife. De wedstrijd is in twee delen van zes uur opgesplitst en het is de Falken Motorsport Porsche die na de helft van de wedstrijd de dans leidt. Het was vooral met dank aan Alessio Picariello, die een ijzersterke stint reed en dat deed in verraderlijke weersomstandigheden.
  • Dreamdrive
Hoewel de Scherer Sport by Team Phoenix Audi de pole had, lang profiteren kon de wagen daar niet van. Dit met dank aan de regen die er viel tijdens de formatieronde. De ene deelnemer probeerde de regen te trotseren, terwijl anderen direct voor de pits kozen. Zo kregen we zelfs een unicum dat een Porsche 911 GT3 Cup type 992 de leiding had na de eerste ronde. Uiteindelijk kwamen de GT3's wel terug vooraan postvatten met vooraan de Octane126 Ferrari van Luca Ludwig en Björn Grossman. Maar eens Picariello achter het stuur van de Porsche kwam, stond er geen maat op onze landgenoot.

Picariello, die de wagen deelt met Joël Eriksson, Jaxon Evans en Sven Müller, moest op droge rubbers de regen trotseren en de Falken-banden deden wonderwel meer dan verwacht werd. Terwijl iedereen last ondervond, reed hij met de blauwe Porsche verder weg van de rest van het veld. Aan het einde van de eerste zes uur hadden hij een voorsprong van net geen minuut op de Octane126 Ferrari, terwijl de polesittende Scherer Sport by Team Phoenix Audi als derde over de meet kwam op twee minuten. Maar wat wel in hun voordeel speelt is dat zowel zij als de zusterwagen op plaats vier nog een pitstop afwerkten voor de eerste zes uur afgerond waren. Ook Jean Glorieux en Maxime Dumarey zijn van de partij met de PROsport Racing Aston Martin. Zij liggen voorlopig negende.

Foto: Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 10 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 6.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons