van der Horst

NLS 6: Falken Motorsport wint de eerst 12H Nürburgring

Joel Eriksson, Sven Müller, Alessio Picariello en Jaxon Evans
Joel Eriksson, Sven Müller, Alessio Picariello en Jaxon Evans
Alessio Picariello, Sven Müller, Jaxon Evans en Joel Eriksson hebben met de Falken Motorsport Porsche de 12H Nürburgring gewonnen. Het kwartet leidde de race al na de eerste zes uur op zaterdag en zij hielden stand op zondag om de tweede overwinning op rij te schenken aan het Duitse team. Beide Audi's van Scherer Sport by Team Phoenix vervolledigden het podium.
Nochtans begon de zondag minder goed voor de blauwe Porsche. Terwijl de eindstanden op zaterdag ook de startverschillen tussen de top drie moesten zijn, vielen de seconden als stenen naar beneden in nog maar de eerste ronde. Ook de warmere temperaturen waren een groot verschil tegenover zaterdag, waardoor de Octane126 Ferrari het tempo vooraan niet kon bijhouden op zijn Goodyear-rubbers. Dat was niet het geval bij de Audi's van Scherer Sport by Team Phoenix, want de wagen van Kim-Luis Schramm stak de Falken Motorsport Porsche voorbij op 4,5 uur van het einde. Toch liep het nog allemaal mis voor de #16 Audi.

De wagen kwam net na het overnemen van de leiding binnen op een compleet lege tank. Na wat duwen bereikte de Audi zijn pitbox, maar de motor startte ook niet, waardoor men kostbare tijd en ook de overwinning verloor. Hierdoor moesten Schramm en Kuba Giermaziak tevreden zijn met de tweede plaats, terwijl Vincent Kolb en Frank Stippler als derde eindigden in de zusterwagen van Phoenix.

Nog in de top tien eindigde de PROsport Racing Aston Martin van Maxime Dumarey en Jean Glorieux als negende en tweede in de Pro-Am klasse. Guillaume Dumarey en Nico Verdonck eindigden als tweede in de SP10 klasse met de PROsport Racing Aston Martin GT4, terwijl de zusterwagen met Guido Dumarey als zesde over de meet bolde. In de SP3 klasse halen beide Toyota GT86's van Pit Lane-AMC Sankt Vith - één overigens met Vanina Ickx - de finish niet.

Foto: NLS



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op zondag 11 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 6.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons