van der Horst

NLS 7: Debuut van de nieuwe Porsche 911 GT3 R

De nieuwe Porsche 911 GT3 R
De nieuwe Porsche 911 GT3 R
Dit weekend staat de voorlaatste manche van de Nürburgring Langstrecke Series op het programma en de race mag weer rekenen op een goed gevuld startveld van 132 wagens. Daarenboven krijgt men een speciale gast over de vloer. Dit weekend gaat namelijk de nieuwe Porsche 911 GT3 R type 992 zijn debuut krijgen op de Nordschleife.
Kamui Kobayashi & Kazuki Nakajima
Kamui Kobayashi & Kazuki Nakajima
De Nürburgring Nordschleife is al langer een testgrond voor nieuwe machinerie en dat weet Porsche maar al te goed. De nieuwe bolide zal gerund worden door Manthey Racing en wordt bestuurd door Julian Andlauer en Frédéric Makowiecki. Naast de nieuwe Porsche staan er nog een aantal grote namen aan de start. Zo gaat Kazuki Nakajima, fabriekspiloot van Toyota, in een Toyota GT86 van TOYOTA GAZOO Racing Germany instappen en is ook Ferdinand Habsburg van de partij met Benjamin Goethe in een BMW 330i. Maar ook nieuwbakken IMSA GTD-kampioen Roman De Angelis maakt de oversteek naar Duitsland, samen met Ross Gunn bestuurt hij een BMW M240i Racing Cup.

Dries Vanthoor & Charles Weerts
Dries Vanthoor & Charles Weerts
Langs Belgische zijde is Nico Verdonck aanwezig in de PROsport-Racing Aston Martin, komt Kris Cools in actie op de RPM Racing Porsche 911 GT3 Cup en verschijnen Guido Dumarey en Alexander Hommerson aan de start in de PROsport-Racing Aston Martin GT4. Nog een verrassende naam dit weekend is Gilles Magnus. De Schotenaar stapt samen met Bernd Strenge in een Renault Clio Cup. Niek Hommerson is ook van de partij, hij verschijnt aan de start in een PROsport-Racing Porsche Cayman samen met Hugo Sasse. Ook Charles Weerts gaat zich wagen aan de ordschleife in zowel een BMW M240i Racing Cup als een BMW M2 CS Racing, Al dat internationaal volk in de lagere klassen wijst er op dat we volgend jaar veel nieuwe bekende namen in het veld gaan zien
Foto's: Porsche Motorsport - Toyota Gazoo Racing - SRODit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op donderdag 6 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 7.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons