NLS 7: Dubbel voor Scherer Sport Team Phoenix - stevig debuut van nieuwe Porsche

Scherer Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS Evo II
Audi boven op de Nürburgring Nordschleife dit weekend. Tijdens de zesde race van het NLS seizoen - al is dit origineel de zevende op de kalender - was het Scherer Sport Team Phoenix dat een 1-2 scoorde. Kuba Giermaziak, Kim Luis Schramm en Luca Engstler hadden op het einde van de rit een mooie voorsprong van meer dan twintig seconden op de zusterwagen van Frank Stippler en Vincent Kolb. Al was het de nieuwe Porsche 911 GT3-R (992) die met de meeste aandacht ging lopen met een derde plaats.
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
Alle ogen waren op de nieuwe Porsche gericht. Het was namelijk het racedebuut van de wagen en zowel Manthey Racing als Julian Andlauer en Frédéric Makowiecki lieten de fans dromen over de toekomst. Ondanks dat de Porsche uitkwam in de SPX-klasse en daardoor zelfs 30 seconden langer moest blijven staan in de pits, vochten beide Fransmannen zich een weg naar voren met uiteindelijk de derde plaats als resultaat. Hiermee bleven zij de Schnitzelalm Racing Mercedes en de PROsport Racing Aston Martin met onder meer Nico Verdonck voor. Overigens won deze laatste de Pro-Am klasse in SP9.

RPM Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Wat verder onze landgenoten betreft won Kris Cools de SP7-klasse in een Porsche 911 GT3 Cup, terwijl Guido Dumarey samen met Alexander Hommerson als derde eindigde in SP10 met hun PROsport Racing Aston Martin GT4. Ook Charles Weerts vond zijn weg naar het podium in de BMW 240i klasse. Daar piloteerde hij samen met  onder meer Jean-Baptiste Simmenauer zijn wagen richting een tweede plek, achter Ross Gunn en Roman de Angelis. Daarnaast mocht de jongeman uit Aubel nogmaals het podium betreden, in de BMW M2 CS-klasse. Tot slot eindigde Niek Hommerson als vierde in klasse V5 en finishte Gilles Magnus met de Renault Clio Cup als zesde in SP3.