van der Horst

NLS 7: Manthey Racing pakt tweede overwinning van het seizoen

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Afgelopen weekend was er het hoogtepunt van de Nürburgring Langstrecken Serie met de race over zes uren en het was Porsche boven op de Nordschleife. Michael Christensen en Kevin Estre reden met het "Grello" Manthey Racing exemplaar richting winst, voor de BMW van de juniors Daniel Harper, Max Hesse en Neil Verhagen. Er was ook een Belgisch succes met Alessio Picariello die samen met Martin Ragginger de Falken Motorsports Porsche op het laagste podiumtrapje parkeerde.
BMW Motorsport - BMW M4 GT3
BMW Motorsport - BMW M4 GT3
Er stond geen maat op Estre en Christensen, die vanaf halfweg de race de leiding overnamen en van daaruit de 55ste overwinning voor Manthey Racing verzekerden. Ook het BMW Junior team blijft hoge ogen gooien, nadat het trio dat al twee zeges op zak had, nu als tweede over de streep reed. Achter hen was het al Porsche wat de klok sloeg gezien het merk de rest van de top vijf vervolledigde. De beste Audi kwam pas als zevende over de meet, al verloren zij hun speerpunt nadat Frank Stippler zwaar in de barrières vloog op de Dottinger Hör. Ook zagen we het debuut van de BMW M4 GT3, die goed meedraaide, maar uiteindelijk op twee ronden van het einde moest opgeven nadat de aandrijving op de wagen het begaf.

Naast Picariello kwamen er nog een aantal landgenoten in actie. Guillaume Dumarey kwam met de Adrenalin Motorsport Team Alzner Motorsport BMW als vijfde over de meet in de BMW M240i-klasse. Hij was overigens niet de enige Dumarey die aan de start verscheen, want Guido kwam uit in de SP10-klasse met de PROsport-Racing Aston Martin en reed naar een vierde plek in klasse, terwijl Maxime Dumarey, Jean Glorieux en Nico Verdonck moesten opgeven in de tweede Aston Martin. Pitlane - AMC Sankt Vith tekende weer present met onder meer Jacques Derenne en Brody in hun Toyota GT86 en behaalde het podium in de SP3-klasse. Kris Cools kwam uit in de SP7-klasse en mocht zijn handen daar in de lucht steken met winst, terwijl Kurt Dujardyn en Olivier Muytjens als zevende eindigden in dezelfde klasse. Als laatste kwamen Ludo, Marc en Ken Stessens uit in de H2-klasse met een BMW, maar zij moesten ook opgeven.

Foto: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op maandag 13 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 7.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons