van der Horst

NLS 8: Drie op een rij voor Walkenhorst Motorsport

Christian Krognes en Kuba Giermaziak
Christian Krognes en Kuba Giermaziak
De Walkenhorst Motorsport BMW blijft het najaar domineren op de Nordschleife, want het won afgelopen weekend de achtste manche van de Nürburgring Langstrecken Serie en hun derde op rij. Christian Krognes en Kuba Giermaziak konden de overwinning veilig stellen in de laatste pitstop, ten nadele van de winnaars van de 24 uren van de Nürburgring, de Frikadelli Racing Ferrari met David Pittard, Nick Catsburg en Felipe Fernandez Laser.
Start 2023 NLS 8
Start 2023 NLS 8
Terwijl de pole en de leiding in de openingsfase nog genomen werd door de Scherer Sport PHX Audi van Frank Stippler en Vincent Kolb, eindigde de race vooral in een duel tussen de Walkenhorst Motorsport BMW en de Frikadelli Racing Ferrari, maar dat veranderde in de laatste pitstop. Daar stond de regerende kampioen van de 24 uren van de Nürburging lang stil, omwille van een wissel van de remmen. Iets wat overigens gepland was, maar dat gaf Krognes en Giermaziak een vrijgeleide. Zij kwamen een ronde later binnen en hadden aan de meet een mooie voorsprong van twee minuten op de Ferrari. De Scherer Sport PHX Audi moest tevreden zijn met plaats drie.

Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Natuurlijk kwamen er ook een aantal Belgische piloten en teams aan de start. Helaas geen algemeen podium ditmaal voor Maxime Dumarey. Zijn PROsport-Racing Aston Martin moest net over halfweg de handdoek in de ring gooien, terwijl Guido Dumarey al na twee ronden mocht stoppen in de GT4-versie van de PROsport-Racing Aston Martin. Voor de HYRacing-AMC Sankt Vith Porsche met Brody en Jacques Derenne.eindigde het niet eens op het hoogste podiumtrapje in SP4T, maar een trapje lager. Mühlner Motorsport eindigde op een vijfde en zesde plaats in CUP2, terwijl Simon Belcaen voor PROsport-Racing op een achtste plek strandde in dezelfde klasse.

Foto's: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op dinsdag 26 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 8.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons