van der Horst

NLS 8: Tweede dubbel voor Scherer Sport Team Phoenix

Kelvin Van der Linde en Kuba Giermaziak
Kelvin Van der Linde en Kuba Giermaziak
Tijdens de voorlaatste wedstrijd van het seizoen op de Nürburgring Langstrecke Series stond er voor een tweede keer dit seizoen geen maat op de Audi's van Scherer Sport Team Phoenix. Kelvin van de Linde en Kuba Giermaziak behaalden de winst, voor de zusterwagen van Vincent Kolb en Frank Stippler. Voor de Pool is het de derde zege al dit seizoen, overigens met evenveel verschillende teamgenoten. Voor de derde plaats kregen we een nieuw gezicht op het podium met Marcel Marchewicz, Marek Böckmann en Kenneth Heyer in de Schnitzelalm Racing Mercedes.
Terwijl het eerste deel van de race nog verschillende protagonisten vooraan kende, was het net voor halfweg race wanneer van der Linde en Giermaziak het commando overnamen. Beide heren konden uit de greep blijven van de zusterwagen om met 30 seconden voorsprong te winnen. Daarachter volgden de Schnitzelalm Racing Mercedes en de zusterwagen van het Duitse team met Carrie Schreiner en Peter Terting. De top vijf werd vervolledigd door de Dinamic Motorsport Porsche, die met Alessio Picariello en Adrien de Leener door twee landgenoten bestuurd werden. Zij verloren tijd nadat zij een pitstop te kort afwerkten.

Charles Weerts kwam wederom in actie met een BMW van Adrenalin Motorsport in de VT2-R+4WD klasse. Daar eindigde de toekomstige piloot van het Beierse merk als zesde. Guido Dumarey eindigde met de PROSport Racing Aston Martin GT4 als vierde in de SP10-klasse. De andere wagen van het team, de Aston Martin GT3, met onder meer Maxime Dumarey aan het stuur moest opgeven. 

Foto: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op zondag 23 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 8.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons