van der Horst

NLS 9: Audi sluit tegenvallend seizoen af met winst

Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS Evo II
Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS Evo II
Afgelopen weekend werd de finale van de Nürburgring Langstrecken Serie afgerond en de winst ging voor een keer eens niet naar een BMW. De Scherer Sport PHX Audi van Christopher Mies en Frank Stippler ging ditmaal met de zege huiswaarts. De eerste voor het merk uit Ingolstadt dit seizoen na wat toch wel een absoluut rotjaar in de NLS voor het merk mag genoemd worden. Dat terwijl Maxime Dumarey het jaar afsluit met een top tien algemeen en een podiumplek in SP9 Pro-Am.
Stippler mocht vanaf pole vertrekken en was continu vooraan te vinden. Daar vocht hij en Mies een gevecht uit met de Walkenhorst Motorsport BMW, die zelf op zoek was naar een vierde overwinning op rij. Maar een late splash en dash zorgde ervoor dat de BMW helemaal terugviel naar plaats vier. Terwijl Scherer Sport PHX richting winst reed, lag de tweede plaats pas vast in het laatste uur, waar het de Mercedes-AMG Team GetSpeed van Lucas Auer en Fabian Schiller lukte om voorbij de Rutronik Racing Porsche van Julien Andlauer en Patric Niederhauser te geraken.

Langs Belgische zijde was er wederom veel inbreng op de Nordschleife. Adrien de Leener, die tegenwoordig onder Britse licentie rijdt, eindigde als achtste in de DINAMIC GT Porsche, terwijl Maxime Dumarey met de PROsport-Racing Aston Martin als negende over de meet kwam. Dit was overigens genoeg om samen met Marek Böckmann en Mike David Ortmann op het podium te eindigen in SP9 Pro-Am klasse en tevens ook de titel te pakken in deze klasse. Guido Dumarey moest iets over halfweg wedstrijd opgeven in de PROsport-Racing Aston Martin GT4 in SP10, terwijl tot slot Mühlner Motorsport met hun twee Porsche 911 GT3 Cup (992)'s ook in actie kwamen. De ene wagen haalde een negende plaats, terwijl de andere in het laatste uur aan de kant stond.

Foto's: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op maandag 9 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 9.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons