van der Horst

NLS: Dubbele winst voor BMW

Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Afgelopen weekend waren er twee wedstrijden van de Nürburgring Langstrecken Serie ingepland en het was tweemaal BMW dat met de zege ging lopen. Op zaterdag mochten de BMW Juniors Dan Harper, Max Hesse en Neil Verhagen voor een tweede maal op rij plaatsnemen op het hoogste podiumtrapje, terwijl op zondag Christian Krognes, Ben Tuck en David Pittard, na een jaar zonder winst op de Nordschleife Walkenhorst Motorsport de zege bezorgde.
BMW Junior Team - BMW M6 GT3
BMW Junior Team - BMW M6 GT3
Op zaterdag was het Hesse die al snel de leiding overnam van de Konrad Motorsport Lamborghini en die niet meer uit handen gaf. Achter de winnende BMW daarentegen was het de vraag wie er op de tweede plaats zou eindigen. Eerst was het de Falken Motorsports Porsche die de juniors bedreigde, maar op een achterligger botste en in de vangrail vloog, terwijl de Walkenhorst Motorsport BMW een podiumkans verloor door een lekke band. Hierdoor eindigde de Haupt Racing Team Mercedes van Patrick Assenheimer, Adam Christodoulou en Hubert Haupt als tweede en de Phoenix Racing Audi van Vincent Kolb en Frank Stippler als derde.

Op zondag was het eindelijk de beurt aan Walkenhorst Motorsport. Na de winst in NLS 1 vorig jaar kenden geen succes meer. Toch leek het een speciale dag te worden nadat Pittard al het onofficiële ronderecord brak tijdens de kwalificaties en na vijf bochten al zeker was van de winst. Tweede eindigde Kolb en Stippler in de Audi, terwijl Falken Motorsports met Dennis Olsen, Tobias Müller en Alessio Picariello als derde geklasseerd werd. Langs Belgische zijde waren Guido en Maxime Dumarey aanwezig in de PROsport Racing Aston Martin GT4. Zaterdag reden ze samen met Jean Glorieux naar een vierde plaats in klasse, terwijl zondag ze samen met Nico Verdonck als derde eindigden. Pit Lane - AMC Sankt Vith eindigde de SP3 klasse als tweede op zaterdag en pakte de winst op zondag, terwijl op zondag Ludo, Marc en Ken Stessens uitkwamen in de H2 klasse, maar de finish niet haalden.

Foto's: NLSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op dinsdag 13 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings NLS 5 en NLS 6.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons