van der Horst

NLS3: BMW legt beslag op alle podiumplaatsen

ROWE Racing - BMW M4 GT3
ROWE Racing - BMW M4 GT3
Zaterdag bij de derde manche van de NLS, de tweede race echter nadat de NLS2 race werd uitgesteld naar later wegens het slechte weer, toonde de nieuwe BMW’s M4 GT3 zich oppermachtig. BMW legde met zijn nieuwste GT3 immers beslag op gans het podium, terwijl ook de vijfde plaats naar een M4 GT3 ging. Enkel de Toksport WRT Porsche 911 GT3 R wist tot het einde enige weerstand te bieden en finishte op de vierde plaats.
De zege was voor de ROWE Racing BMW M4 GT3 van Connor De Phillippi en Augusto Farfus. Zij hadden slechts 0.582 seconde voorsprong op de BMW Junior Team M4 van Daniel Harper, Max Hesse en Neil Verhagen. De derde plaats was voor de Walkenhorst Motorsport M4 van Christian Krognes, Andy Soucek en Sami-Matti Trogen. Mathieu Jaminet, Julien Andlauer en Matt Campbell brachten de Toksport WRT Porsche naar de vierde positie voor de tweede ROWE Racing BMW M4 GT3 van John Edwards, Sheldon van der Linde en Marco Wittmann.

Audi moest zich tevreden stellen met de zesde plaats met de R8 LMS GT3 van Scherer Sport Team Phoenix (Jakub Giermaziak/Michele Beretta). Maxime Martin eindigde samen met Marco Sorensen en David Pittard op de TF Sport Aston Martin Vantage als achtste. De Manthey Porsche 911 GT3 R van ondermeer Laurens Vanthoor kwam niet aan de finisg evenals de Prosport Aston Martin Vantage GT3 van Maxime Dumarey en Jean Glorieux.

Foto: ROWE Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 23 april 2022.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons