van der Horst

Nogaro: Race 2: winst voor Henry Hassid en Mike Parisy

Start race 2
Start race 2
Dankzij een inhaalactie vier ronden voor het einde wonnen Hassid en Parisy de tweede wedstrijd op Nogaro. Het duo van Sébastien Loeb Racing nemen zo ook de leiding in het spannende kampioenschap. Het Audi-duo werd op het podium geflankeerd door Jean-Luc Beaubelique en Ludovic Badey (Team Sofrev ASP - Ferrari) en hun ploegmakkers bij Sébastien Loeb Racing, Roland Bervillé en Anthony Beltoise.
  • VR Racing
Bij de start verzilverde Parisy zijn pole terwijl de als vierde vertrokken Badey meteen de tweede plaats nam. Grégory Guilvert (Sainteloc Racing - Audi) ging als derde de eerste bocht door. De Porsche van IMSA Performance Matmut, de kampioenschapsleider na de meeting in Magny-Cours, kwam als zesde de eerste ronde door met Nicolas Armindo achter stuur. Na een kwartier wedstrijd had Parisy al een mooie voorsprong opgebouwd terwijl er zich voor de tweede plaats een treintje vormde. Hierbij kon Guilvert uiteindelijk Badey voorbij steken. Voormalig Formule 1-piloot Olivier Panis (Team Sofrev ASP - Ferrari) was vierde. 

Rijderwissel tussen Mike Parisy en Henry Hassid
Rijderwissel tussen Mike Parisy en Henry Hassid
Na de rijderswissels is het de Ferrari #20, met nu Beaubelique in plaats van Badey achter het stuur, die de leiding nam. Parisy kwam met een voorsprong van zeven seconden binnen maar moest langer blijven stilstaan en Hassid kwam als tweede buiten op de voet gevolgd door teamgenoot Bervillé. Net als Parisy was Hassid de snelste man op de baan en de Audi knabbelde elke ronde wat af van zijn achterstand op de Ferrari. Tegen het einde van de wedstrijd slaagde Hassid er in om Beaubelique in te halen en zo boekte het duo Parisy/Hassid hun tweede overwinning van het seizoen. Hassid, kampioen in 2012, neemt zo samen met Parisy de leiding in het kampioenschap met negentien punten voorsprong op Morgan Moullin-Traffort en Philippe Giauque (Team Sofrev ASP - Ferrari). Ook David Hallyday/Grégory Guilvert en Nicolas Armindo/Raymond Narac zijn nog kanshebbers op de titel. Ze staan respectievelijk 21 en 23 punten achter op de leider. De finale is op het circuit van Paul Ricard op 25-26 oktober.

Na de race werden weer twee wagens uit de uitslag geschrapt, ditmaal omdat ze opzettelijk stopten voor de finishlijn om alzo handicapseconden gelinkt aan het resultaat te ontlopen. Het gaat om de Ferrari van Debard/Panis en de Audi van Guilvert/Hallyday.

GT Tour; Nogaro; Uitslag race 2:

1. Henry Hassid en Mike Parisy (Sébastien Loeb Racing - Audi)
2. Jean-Luc Beaubelique en Ludovic Badey (Team Sofrev ASP - Ferrari)
3. Roland Bervillé en Anthony Beltoise (Sébastien Loeb Racing - Audi)
4. Gilles Vannelet en Enzo Guibbert (Sport Garage - Ferrari)
5. Raymond Narac en Nicolas Armindo (IMSA Performance Matmut - Porsche)


Foto's: GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in FFSA GT Tour op zondag 28 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons