van der Horst

Nogaro: Deelnemerslijst teruggebracht tot 20 wagens

Nogaro: De kwalificatierace in beeld gebracht
De uithoudingswedstrijd op Monza is nog maar net achter ons, of de Blancpain GT Series richten hun blik al op de eerste sprint races van het seizoen, die komend weekend op zondag en Paasmaandag verreden worden op het compacte circuit van Nogaro. Het aanvankelijke deelnemersaantal van 22 wagens werd intussen helaas herleid tot 20, te danken aan het forfait van de JMB Racing Nissan GT-R Nismo GT3 en de Novadriver Audi R8 LMS ultra GT3. Verwacht wordt dat er net als vorig seizoen enkele wagens het veld komen vervoegen op een race-by-race basis, Stéphane Ratel bevestigde afgelopen weekend aan Autosport.be dan ook dat het streefdoel 25 deelnemers blijft.
Voorts vielen er her en der in het veld wat wijziging te noteren. Zo veranderden enkele wagens van klasse. Naast de Lamborghini van Jeroen Bleekemolen en Hari Proczyk zal de tweede bolide van Grasser Racing Team ook uitkomen in de topklasse, niemand minder dan de pijlsnelle Tomas Enge vervoegt er immers Sascha Halek. De ROAL Motorsport BMW Z4 GT3 van Stefano Colombo en David Fumanelli verhuisde dan weer terug naar de Silver Cup, zoals aanvankelijk de bedoeling was.

Nogaro: De sessies op zaterdag in beeld gebracht
Het Italiaanse Bhaitech dat overkomt uit de GT Open maakte inmiddels ook zijn line-ups bekend. Zo zal Giorgio Pantano team vormen met voormalig GP2-racer en AF Corse rijder Fabio Ondini, terwijl de Est Sten Pentus de switch maakt van de eenzitters met de 22 jarige Brit Daniel Lloyd naast zich.

Roman Rusinov zal dan toch niet in actie komen tijdens de openingsmanche van de Sprint Series daar hij voorrang geeft aan het FIA WEC dat ook in actie komt dit weekend. Zijn plaats bij WRT/G-Drive Racing wordt ingenomen door Gregory Guilvert, die er opnieuw zal plaatsnemen naast Stéphane Ortelli… met wie hij in Monza nog tweede werd op een Saintéloc Audi!

Deelnemerslijst Blancpain Sprint Series 2014 - Nogaro

Deelnemerslijst BSS 2014 - Nogaro


Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 15 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons