van der Horst

Nogaro: Pole voor Bleekemolen - Vanthoor tweede

Grasser Racing Team - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Tijdens de beslissende Q3 was het Laurens Vanthoor die in de WRT Audi #1 meteen een supertijd liet noteren van 1:25.178. Met nog enkele minuten op de klok was het echter verrassend Jeroen Bleekemolen in de Oostenrijkse Lamborghini #28 van GRT die met iets meer dan een tiende van een seconde de tijd van de WRT Audi verbeterde en zo de eerste pole van het nieuwe Blancpain Sprint Series-seizoen op zak stak.
  • Powercars
Enzo Ide - WRT Audi #2
Enzo Ide - WRT Audi #2
Op de derde plaats vinden we alweer een Audi van WRT, het exemplaar van Enzo Ide reed een sterke Q2, maar strandde in de beslissende sessie op een derde plaats. Al moet gezegd dat die tijden telkens werden neergezet door Rene Rast, de Duitse teamgenoot van Ide. Hij klopte met slechts een paar honderdsten van een seconde een andere Noorderbuur in een Lamborghini, Peter Kox in de #24 van Blancpain Racing, een auto die hij deelt met Marc Hayek. De tweede sessie werd overigens ontsierd door een zware crash van Amaan Ebrahim in de Fortec Motorsport Mercedes #62. De Indiër verloor de controle over zijn SLS AMG GT3 op de buitenste kerbstones bij het opkomen van start-finish en eindigde tegen hoge snelheid in de bandenmuur. Gelukkig stond de auto ver genoeg van het circuit om de sessie niet te onderbreken voor de andere deelnemers, al is de deelname van de Mercedes aan de rest van het weekend hoogst twijfelachtig.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor van zijn kant is optimistisch voor de race van morgen: "Mijn tijd was goed maar ik maakte ook een klein foutje in Q3 waardoor het beste van de banden was. De Lamborghini van Bleekemolen verbeterde mijn tijd op het einde nog maar ik hoop dat we hen morgen kunnen kloppen in de kwalificatierace." Bleekemolen zelf reageerde eerder verrast op de behaalde pole van vanmiddag, temeer hijzelf en zijn team in Nogaro voorafgaand aan het weekend bijna niet getest hebben.

Nogaro: De vrije trainingen in beeld gebracht
Alex Zanardi, de man die beide benen verloor na een verschrikkelijk ongeval in de ter ziele gegane ChampCar-serie, maakt na enkele jaren WTCC en een deelname aan de Paralympics in Londen een comeback in de autosport bij ROAL Motorsport. Hij zette vanmiddag een veertiende tijd neer in zijn BMW Z4 GT3, een wagen waarin hij uitzonderlijk alleen rijdt zodat hij geen pilotenwissel hoeft uit te voeren halverwege de race. De sympathieke Italiaan zal wel een pitstop moeten afwerken, net als de rest van het veld, tussen de 25e en 35e minuut van de wedstrijd. De kwalificatierace start morgen om 14u15, de hoofdrace wordt een dag later, op paasmaandag, verreden op hetzelfde tijdstip.

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 19 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons