Nogaro : Race 1 : Winst voor Philippe Giauque en Morgan Moullin-Traffort - UPDATE

Start race 1
Philippe Giauque en Morgan Moullin-Traffort (Team Sofrev-ASP Ferrari 458) hebben de eerste race van het GT Tour op het circuit van Nogaro gewonnen en deze zege brengt hen aan de leiding in het kampioenschap. De tweede plaats was voor de Saintéloc Audi R8 LMS ultra van David Hallyday en Grégory Guilvert en de laatste podiumplaats viel in handen van de Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra van Henry Hassid en Mike Parisy.
Philippe Giauque nam een perfecte start van op de pole en veroverde in het begin van de race de leiding voor Hassid, Nicolas Métairie (Speedcar Audi) en Hallyday. Al heel vroeg in de wedstrijd was er de opgave van de IMSA Performance Porsche van Raymond Narac en Nicolas Armindo met een stukke radiator. Giauque liep steeds verder weg van de concurrentie en zijn voorsprong bij het openen van de pitwindow bedroeg al 12 seconden.

Podium race 1
Na de stops en het uitzitten van de nodige resultaatsseconden was het de Speedcar Audi met Vincent Abril aan het stuur die de leiding had overgenomen. De Team Sofrev-ASP Ferrari, met Moullin-Traffort aan het stuur was teruggevallen naar plaats drie achter de Saintéloc Audi van Grégory Guilvert. De posities lagen nu vast en in deze volgorde kwamen de drie eersten onder de finishvlag door gevolgd door Arno Santamato. Giauque/Moullin-Trafort nemen ook de leiding in het kampioenschap, zij hebben nu vijf punten voorsprong op Parisy/Hassid en zes op Hallyday/Guilvert.

GT Tour; Nogaro; Uitslag race 1:

1. Philippe Giauque/Morgan Moullin-Traffort (Team Sofrev-ASP Ferrari 458) 1u00:39.985
2. David Hallyday/Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra) +1.295
3. Henry Hassid/Mike Parisy (Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra) +11.213
4. Eric Cayrolle/Arno Santamato (Sport Garage Ferrari 458) +17.389
5. Roland Berville/Anthony Beltoise (Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra) +17.616
6. Jean Luc Beaubelique/Ludovic Badey (Sofrev ASP Ferrari 458) +23.612
7. Gilles Vannelet/Enzo Guibbert (Sport Garage Ferrari 458) +25.235

UPDATE: Na de race regende het klachten en de uitslag van de race is voorlopig onder voorbehoud. Sport Garage legde klacht neer tegen de Ferrari’s van het Sofrev-ASP team die als eerste en zesde eindigden alsook tegen de Ferrari van Ayari en Police voor inbreuk op het technisch reglement. Maar beide Ferrari’s van Sport Garage werden zelf uit de uitslag geschrapt voor niet conforme luchtinlaten. Ook de Ferrari van Gilles Duqueine en Philippe Colançon verloor zijn plaats voor een inbreuk op het reglement Natuurlijk tekenen de teams beroep aan en werd het klassement van de race opgeschorst.

Foto's: GT Tour

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 27 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.