van der Horst

Nogaro: Vanthoor en Ramos domineren kwalificatierace

Cesar Ramos - Laurens Vanthoor
Cesar Ramos - Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor begon vandaag in Nogaro het nieuwe seizoen van de Blancpain Sprint Series op de best mogelijke manier: met de zege tijdens de kwalificatierace in Nogaro wordt hij samen met teamgenoot Cesar Ramos de eerste leider in het kampioenschap en mag hij op Paasmaandag zijn WRT Audi #1 op de pole parkeren voor de hoofdrace. Enzo Ide eindigde in de WRT Audi #2 als tweede na een contact met Harald Proczyk in de van pole gestartte Lamborghini #28.
  • Skylimit Events
Start van de kwalificatierace in Nogaro
Start van de kwalificatierace in Nogaro
Laurens Vanthoor nam een goede start in zijn WRT Audi #1 en ging in de eerste kilometer al voorbij de Lamborghini van Jeroen Bleekemolen, op de voet gevolgd door de andere WRT Audi met aan het stuur Rene Rast. Terwijl Vanthoor vooraan een gat sloeg van maar liefst 15 seconden zagen we vóór de verplichte pitstop nog een mooi duel tussen Rast en Bleekemolen. Hun beider teamgenoten Enzo Ide en Harald Proczyk gingen na de verplichte rijderswissel hevig in duel voor de tweede plaats, een gevecht dat voor Proczyk in de grindbak eindigde na een wel erg optimistische inhaalactie van Ide.

66c697fd765734391ae6e815c4be2cabcc108c09.jpg
Als derde op het podium zagen we alweer een Audi, het exemplaar van Phoenix Racing met Mayr-Melnhof en Winkelhock slaagde erin de Lamborghini #24 van Blancpain Racing te verschalken tijdens de pitstops. Na een goede stint van Peter Kox verloor Marc Hayek in die auto nog enkele plaatsen aan ondere andere de BMW #0 van Team Brasil, die uiteindelijk als vierde aantikte. De race van de andere Braziliaanse BMW eindigde minder goed na een vroege lekke band voor Nelson Piquet Jr.

c80ed38d85a795a7dc87095edbe97b4aaa5b344d.jpg
De G-Drive Racing Audi, gerund door het WRT-team, ploegde met Stéphane Ortelli en Grégory Guilvert aan het stuur vlot door het veld na een slechte start en kwam uiteindelijk als vijfde binnen, vóór de beide Mercedessen van HTP Motorsport. Vermelden we tenslotte nog dat WRT ook de zege binnenhaalde in de Silver Cup met de Audi R8 LMS Ultra #4 met aan het stuur de Pool Mateusz Lisowski en de Fransman Vincent Abril, zij eindigden overigens als achtste algemeen.

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 20 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons