van der Horst

Nogaro: Winst voor Mercedes - pech voor Vanthoor

Buhk/Götz - HTP Mercedes #84
Buhk/Götz - HTP Mercedes #84
De HTP Mercedes van Maximilian Buhk en Maximilian Götz profiteerde vanmiddag in Nogaro tijdens de hoofdrace optimaal van de aanvaring tussen de Audi's van WRT en Phoenix om de eerste zege van het nieuwe seizoen binnen te halen. Niki Mayr-Melnhof, in de Audi #6 van Phoenix Racing, deelde nog tijdens de opwarmronde een tik uit aan pole-man Cesar Ramos, die de WRT Audi #1 deelt met Laurens Vanthoor.
Start hoofdrace
Start hoofdrace
De WRT Audi was door de opgelopen schade aan de ophanging zelfs niet in staat om de start te nemen en dook nog voor het doven van de lichten de pits in. Door de aanvaring tussen beide Audi's op de eerste startrij zagen we al snel Sergio Jimenez in de BMW #0 van Team Brasil de leiding nemen. Buhk in de Mercedes had ook al snel de beschadigde Audi van Mayr-Melnhof te pakken en nam na vijf ronden zelfs de koppositie over van de BMW. Sergio Jimenez werd kort daarna alweer gepasseerd, ditmaal door de G-Drive Racing Audi #3 van de Fransman Gregory Guilvert, die zo in zijn thuisrace de eer hoog hield voor het Belgische WRT-team dat ook die Audi onder zijn vleugels heeft.

Phoenix Racing Audi #6
Phoenix Racing Audi #6
De Audi #6 van Phoenix verloor door de opgelopen schade plots de motorkap op het lange rechte stuk van Nogaro, een technisch mankement waarvoor hij later door de stewards werd binnengeroepen. Na de pitstops reed Stéphane Ortelli in de Audi #3 tot grote vreugde van zijn thuispubliek een inhaalrace maar hij kon de Mercedes aan de leiding finaal niet meer bedreigen voor de eindzege.

HTP Mercedes #84
HTP Mercedes #84
De BMW #0 leek in de handen van Caca Bueno naar het einde toe stand te houden voor de laatste podiumplaats maar werd in de laatste minuten toch nog gepasseerd door de #4 WRT Audi én de tweede HTP Motorsport Mercedes met onze Noorderbuur Stef Dusseldorp achter het stuur. Daarachter op de zesde en zevende plaats finishten uiteindelijk de beide kemphanen van de kwalificatierace, de GRT Lamborghini #28 in de handen van Harald Proczyk en Jeroen Bleekemolen haalde het van de WRT Audi #2 van Enzo Ide en Rene Rast. Geen slechte prestatie wetende dat beide wagens helemaal achteraan op de grid stonden en zich een weg door het veld moesten banen.

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons
Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op maandag 21 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons