van der Horst

Nogaro: Nabeschouwing van Ulysse De Pauw

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw wist tijdens zijn allereerste meeting in zijn nog jonge eenzittercarrière een vijfde en twee zesde plaatsen te veroveren. Na afloop van de Coupes de Pâques in Nogaro prijkt de vertegenwoordiger van het RACB National Team op een zesde plaats in de tussenstand van het Frans kampioenschap F4, met 22 punten achter zijn naam.
Ulysse De Pauw, die tot voor enkele maanden enkel kartwedstrijden reed, zal deze eerste kennismaking met de wereld van de eenzitterij niet gauw vergeten. In lastige omstandigheden (tijdens de kwalificaties lag het asfalt er doornat bij) wist de jonge rekruut van het RACB National Team een heel bemoedigende tweede tijd neer te zetten.

“Bij de start van de eerste race lag het asfalt er nog niet helemaal droog bij en ik verloor een plaats”, stelde Ulusse. “Nadien ben ik er niet in geslaagd het maximum uit mijn bolide te halen. Ik had niet het volle vertrouwen, zeker niet op de stroken die er nog nat bijlagen. Uiteindelijk kwam ik als vijfde over de finish.”

Voor race werd de grid omgekeerd en kon onze landgenoot als zesde aan de race beginnen, een positie die hij ook aan het eind nog bezette. In de laatste sprintrace van het weekend legde Ulysse De Pauw opnieuw beslag op de zesde plaats.
“Aan de ene kant ben ik tevreden dat ik in deze eerste confrontatie met heel wat meer ervaren rijders 22 punten wist te scoren”, stelde de Belg bij het verlaten van de paddock van Nogaro. “Aan de andere werd dit weekend bevestigd dat het niveau van dit kampioenschap heel hoog ligt. Ik slaag er nog niet in om alles uit de wagen te halen, maar ik ben vast van plan dat bij de volgende meeting in Pau – half mei – wel te doen.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 3 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons