van der Horst

Nogaro: Lémeret derde in de Silver Cup

Start race 1 FFSA GT Nogaro 2022
Start race 1 FFSA GT Nogaro 2022
Op het circuit van Nogaro werd de eerste race voor het Franse GT4 kampioenschap gewonnen door de CMR Alpine A110 van Nicolas Prost en Rudy Servol. Onze landgenoot Stéphane Lémeret (CMR Toyota GR Supra) eindigde samen met Stéphane Tribaudini op de achtste plaats, maar derde in de Silver Cup.
Angélique Detavernier (CSA Racing Audi R8 LMS) werd bij haar debuut in de serie samen met Thomas Nicolle negende in de Am klasse. Benjamin Lessennes (L'ESPACE BIENVENUE BMW M4) raakte betrokken bij een aanrijding en kon een mooi resultaat vergeten.

Nicolas Prost vertrok nochtans pas als tiende maar na een mooie stint gaf hij al vroeg het stuur over aan Rudy Servol. Een taktiek die de Alpine na de pitstops de tweede plaats opleverde. Servol naderde snel op de leider Erwan Bastard (Saintéloc Racing Audi R8 LMS) en ging hem op 15 minuten van het einde van de race voorbij. Bastard werd samen met Roee Meyuhas tweede maar zij wonnen wel in de Silver Cup. De laatste podiumplaats ging naar de CSA Racing Audi R8 LMS van Arno Santamato en Rodolphe Wallgren.

Foto: SRO Motorsport Group
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 17 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons