van der Horst

Nogaro: Lorens Lecertua al bij zijn debuut in Nogaro winnaar en leider in de Silver Cup

Podium race 1 Nogaro - Silver Cup
Podium race 1 Nogaro - Silver Cup
Lang heeft Lorens Lecertua niet moeten wachten om zich in het Championnat de France FFSA GT in de kijker te kunnen rijden. Al bij zijn eerste meeting in Nogaro veroverde hij een zege en een derde plaats in de Silver Cup, de categorie voor de semiprofessionele rijders. Samen met zijn teammaat Matéo Herrero bezet de 17-jarige Belg na afloop van de seizoensopener de eerste plaats in de tussenstand van zijn klasse.
  • Hamofa Performance
Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
Het Circuit Paul Armagnac in Nogaro en zijn traditionele Coupes de Pâques liggen Lorens Lecertua blijkbaar goed. Bijna een jaar nadat hij er voor de eerste keer in de Alpine Elf Europa Cup wist te zegevieren won hij afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd in GT4, tijdens de seizoensopener van het Championnat de France FFSA GT! De jongeman uit Assesse kon zich geen betere start met de Alpine A110 GT4 Evo en zijn teammaat Matéo Herrero dromen.
“Ik heb haast geen woorden om het gevoel na deze overwinning te omschrijven”, stelde de breed lachende 17-jarige. “Bij de start van deze campagne hoopte ik om de overwinning te kunnen strijden, maar ik wist dat ik nog veel te leren had. Al in de eerste race kunnen winnen maakt me dus heel blij. Dat ik deze vreugde met een teammaat kan delen is ook heel bijzonder, want een wagen delen is iets helemaal nieuw voor mij.”
 
Voor hij op zondag die schitterende eerste overwinning kon veroveren moest Lorens een emotionele rollercoaster ondergaan. Op een natte omloop nam hij op slicks een opmerkelijke start, en klom van een negende naar een tweede plaats algemeen. “Nadien ging ik zonder erg even naast de baan, maar het voordeel van mijn goede start was ik wel kwijt”, legt hij uit. “Ik was best kwaad op mezelf, maar ik was vastbesloten om die fout – die ons naar de 20ste plaats deed terugvallen – goed te maken. Zoals heel wat andere teams maakten we van een eerste tussenkomst van de safety car gebruik om een pitstop af te werken en regenbanden te laten monteren. Bij de herstart haalde ik alles uit de kast en zat ik opnieuw bij de eerste tien toen ik de wagen aan Matéo doorgaf. Hij zette een heel mooi wedstrijdeinde neer, om zo de zege in de Silver Cup en een tweede plaats algemeen te veroveren!”
 
Lorens Lecertua/Mateo Herrero - Chazel Technologie Course Alpine A110 GT4
Lorens Lecertua/Mateo Herrero - Chazel Technologie Course Alpine A110 GT4
Deze maandag stond het duo voor de tweede race een droge omloop te wachten. Ook in die omstandigheden wist de rijder uit Sart-Bernard zich te onderscheiden: in de laatste ronde veroverde hij de derde plaats in de Silver Cup en de zevende algemeen. “Dankzij de uitstekende stint van Matéo kon ik voor het tweede wedstrijdgedeelte over een perfecte auto en nog frisse banden beschikken”, aldus de vertegenwoordiger van Alpine Centre Brussels en Alpine Centre Luxembourg. “Aan het eind van de race had ik een voordeel tegenover mijn directe tegenstander, en op enkele bochten voor de finish waagde ik het er op. Dat loonde, ik wist hem te passeren en zo opnieuw een podiumplaats te veroveren.”
 
Dankzij deze veelbelovende openingsmeeting staan Lorens Lecertua en Matéo Herrero nu aan de leiding van de tussenstand in hun klasse. Ze zijn ook vastbesloten om die positie met hand en tand te verdedigen. “Onze ambitie is om het niveau dat we in Nogaro lieten zien aan te houden”, stelt Lorens. “Om dat doel te bereiken beseffen we terdege dat we ons tegenover te duchten tegenstanders moeten blijven verbeteren. Reken op het hele team van Chazel Technologie Course om niets te laten liggen!”
 
In afwachting van de tweede manche van het Championnat de France FFSA GT geeft Lorens u nu al afspraak in Le Castellet, waar hij volgend weekend zijn debuut in de GT4 European Series maakt.

Lorens Lecertua Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FFSA GT Tour op dinsdag 2 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons