van der Horst

Nogaro: tweede plaats algemeen en zege in Silver Cup voor Lorens Lecertua

Lorens Lecertua/Mateo Herrero - Chazel Technologie Course Alpine A110 GT4
Lorens Lecertua/Mateo Herrero - Chazel Technologie Course Alpine A110 GT4
Lorens Lecertua kende een succesvol debuut in het Franse GT4 kampioenschap. Voor zijn eerste race in de serie eindigde hij samen met Matéo Herrero op de tweede plaats algemeen, maar zij waren met hun Alpine A110 GT4 wel eerst in de Silver Cup. De algemene zege ging naar de AV Racing Porsche 718 Cayman GT4 SC RS van Rudy Servol en Matteo Salomone. Stéphane Léméret, samen met Stéphane Auriacombe, werd met de CMR Alpine A110 GT4 elfde algemeen maar wel tweede in de Am klasse.
AV Racing - Porsche 718 Cayman GT4 SC RS
AV Racing - Porsche 718 Cayman GT4 SC RS
Door de wisselende weersomstandigheden was de juiste bandenkeuze bepalend in die eerste race voor de GT4’s. Bij Chazel Technologie Course maakte men de juiste keuze door voor regenbanden te kiezen voor de start van de wedstrijd. Op een natte piste kon Lecertua zich al snel nestelen in de voorste gelederen van het peloton niettegenstaande een schuiver. Een interventie van de safety car wijzigde daar niets aan. Matéo Herrero maakte het werk af maar kon niet verhinderen dat de zege naar de AV Racing Porsche ging, een wagen die uitkomt in de Am klasse en achteraan op de grid was gestart. Viny Beltramelli en Florian Briché (JSB Compétition Porsche Cayman GT4) werden derde en tweede in de Silver Cup.

Foto's: SRO Media/Championnat de France FFSA GT
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 31 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons