van der Horst

Noodgedwongen vroegtijdig einde Supercar Challenge seizoen 2020

Gamma Racing Day, start race 1 SCC
Gamma Racing Day, start race 1 SCC
VRM Racing events, de organisator van de Supercar Challenge, Ford Fiesta Sprint Cups en Mazda MX5 Cup hoopte het seizoen 2020 in schoonheid te kunnen eindigen met een ultieme meeting op circuit Assen begin december. Door de huidige COVID19-situatie in Nederland moest men echter tot het besluit komen om de Finaleraces definitief af te gelasten. Daarmee komt er na vier raceweekends een einde het het seizoen 2020 van de Supercar Challenge en kan er nu al uitgekeken worden naar volgend jaar, waar er terug zeven manches op het programma staan.
  • De Swert Opticiens
John De Wilde voor Luc de Cock
John De Wilde voor Luc de Cock
De kampioenen zijn dus gekend en onder hen ook een Belg; John De Wilde behaalde de titel in de divisie GT. De andere kampioenen zijn Alain Berg en Alex Cascatâu (Divisie CN), Oscar Gräper en Henry Zumbrink (Divisie Supersport 1) en Mark Wieringa (Divisie Sport). Feesten is er dit jaar ook niet bij en er volgt dus geen kampioensfeest in Breda zoals de vorige jaren de gewoonte was.

BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de kalender voor volgend jaar waar er terug zeven raceweekends op het programma staan met als nieuwigheid een uitstap naar de Hockenheimring. Verder wordt er gereden in België en Nederland waarbij het circuit van Spa-Francorchamps tweemaal wordt aangedaan. De start van het seizoen wordt gegeven in april met het einde in oktober. Naast de gekende series staat ook de nieuwe BMW M2 Cup op het programma van de raceweekends.  

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op woensdag 18 november 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons