Noorwegen: Niet thuisrijder Solberg, maar Liam Doran wint bij de SuperCars

Solberg versus Doran
De Brit Liam Doran heeft in Hell de vijfde manche van het FIA European Rallycross Championship gewonnen. De overwinning van Doran bij de SuperCars is eerder verrassend daar hij in de eerste heat gewoon vergat om zijn jokerronde te rijden en zodoende gans het weekend op achtervolgen was aangewezen. Lars Oivind Enerberg was de winnaar in Divisie TouringCar en Reinis Nitiss was de beste bij de Super1600.
Liam Doran - Citroën DS3 Supercar
Doran zette in de volgende heats enkele sterke tijden neer waardoor de Citroën DS3 tot in de semi-finale doorstootte. Een blitsstart stuwde de Brit naar de leiding in zijn halve finale, een plaats die Doran wist te behouden tot onder de vlag. Voor de finale stonden teammaats Doran en Andreas Bakkerud (winnaar van de andere halve finale) naast elkaar maar de Brit was opnieuw het snelst weg om bovendien onmiddellijk zijn jokerronde te nemen. Doran was zo op achtervolgen aangewezen maar hij ging al zijn tegenstanders voorbij toen deze binnenkwamen voor hun jokerronde en won zijn tweede wedstrijd van het seizoen.

Podium Supercar - RX Noorwegen
Bakkerud had minder geluk, een klapband in de tweede ronde maakte dat hij niet langer in aanmerking kwam voor het podium. De tweede plaats was voor Timur Timerzyanov en Davy Jeanney vervolledigde het podium. Thuisrijder Petter Solberg die dag 1 domineerde en ruim aan de leiding lag kwam in de derde heat  in aanraking met de wagen van Doran waardoor zijn ophanging het begaf; hierdoor kreeg hij in  de vierde heat te kampen met stuurproblemen en strandde op een dertiende plaats algemeen, één plaats te ver om door te stoten naar de halve finale.

Koen Pauwels - Ford Fiësta Touringcar
Lars Oivind Enerberg was de overtuigende winnaar bij de TouringCar-divisie nadat hij zowel zijn halve finale als de finale won. Derek Tohill pakte de tweede plaats en doet een goede zaak in het kampioenschap daar Enerberg niet alle races betwist. Anders Braten hield gans de race Koen Pauwels achter zich en mocht zo voor eigen volk mee het podium op.

Ulrik Linnemann - Peuget 207 S2000
Bij de Super1600-divisie ging Reinis Nitiss met de beker lopen nadat ook hij zijn halve finale en de finale won. De tweede halve finale ging naar Ulrik Linnemann maar in de finale kon de Deen geen vuist maken en moest zich tevreden stellen met de derde plaats achter Ildar Rakhmatullin. Sergej Zagumennov behaalde zijn beste resultaat tot nu en werd vierde voor Eric Faren.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA European Rallycross Championship op zondag 16 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hell.