van der Horst

Hell: Mooi volk in de finales

Marklund - VW Polo Supercar
Marklund - VW Polo Supercar
Veel is er vandaag vooraan niet gewijzigd tijdens de twee resterende kwalificatieheats. Doran heeft wel de tussentijdse leiding overgenomen van Nitiss via een tweede heatzege van het weekend. Achter dit duo blijven net zoals gisteren Heikkinen, Timerzyanov, Marklund, Hansen, Petter Solberg en Ohman op koers voor de beide halve finales.
Op zaterdag zagen we tenslotte nog Hedström, Grosset-Janin, Tideman en Villeneuve voorlopig geklasseerd voor de halve finales, maar die werden vandaag overklast door Block, Holten, Henning Solberg en Bakkerud. Vooral deze laatste en actueel leider in het wereldkampioenschap kon in extremis oprukken naar de twaalfde plaats en start achteraan in de tweede halve finale.

De eerste halve finale wordt verreden tussen Doran (Citroën) die de eerste startrij deelt met Timerzyanov (Peugeot). Daarachter staan Petter Solberg (Citroën) geflankeerd door Marklund (Volkswagen), terwijl de derde rij wordt bemand door Holten (Ford) en Henning Solberg (Saab). Twee broers Solberg dus in dezelfde halve finale waarin de drie snelste doorgaan naar de finale.

In de tweede halve finale is de eerste startrij voor Nitiss (Ford) en Heikkinen (Volkswagen) voor Hansen (Peugeot) en Block (Ford) op de tweede rij en tenslotte Ohman (Ford) en Bakkerud (Ford).

Met Bakkerud, Petter Solberg, Heikkinen, Nitiss, Marklund, Hansen en Timerzyanov zien we dus zeven rijders in de halve finales die momenteel binnen de top 10 toeven van de tussenstand in het WK.

Voor het Europese kampioenschap gaan leider Larsson, Grosset-Janin en Koen Pauwels puntenloos huiswaarts, terwijl Jordan, Foust en Fabien Pailler niet kwamen opdagen. Een uitgelezen kans dus voor Henning Solberg om de leiding te pakken in eigen land. Een spijtige zaak voor Koen Pauwels die tijdens de laatste heat niet meer in actie kwam, want ook hij had in Noorwegen een goede zaak kunnen doen voor het Europese kampioenschap.

Foto: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zondag 15 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hell.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons