van der Horst

Noorwegen: Eindelijk verdiende zege voor Guillaume De Ridder in RX2

Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
Een zege kon niet uitblijven voor onze landgenoot Guillaume De Ridder die vorig seizoen afsloot in derde positie en dit jaar een van de favorieten is voor de titel. Hij stond reeds de twee vorige races in de halve finale, maar werd telkens genekt door pech. Afgelopen weekend lukte het wel en werd verdiend winnaar.
  • Qvick Motors
Guillaume De Ridder - RX2
Guillaume De Ridder - RX2
Dat Guillaume De Ridder uit het goede hout is gesneden bewees de Waal reeds in zijn rallycarrière enkele jaren geleden. Vorig seizoen maakte hij zijn maidentrip in rallycross en eindigde na drie podiumplaatsen in het zeer competitieve RX2 zeer verdienstelijk derde in de eindstand.

2018 moest het seizoen van de waarheid worden voor de rijder van Olbergs MSE. Het seizoen startte op zijn thuisbasis Mettet en via een derde plaats tijdens de kwalificaties mocht De Ridder starten vanop de eerste rij in de halve finale. Maar een tik en een verbogen stuurinrichting maakten abrupt een eind aan zijn optreden voor eigen volk. Tijdens de tweede race van het RX2-seizoen in Silverstone ging hij door op zijn elan en kwam als tweede uit de kwalificaties na teammaat Eriksson. Hij mocht dus richting pole tijdens de halve finale maar op weg naar de finale moest hij de wagen naar de kant sturen met een nukkige ontsteking.

Als zevende in de tussenstand en met toegenepen billen ging het afgelopen weekend richting het Noorse Hell voor de derde manche van het seizoen. Opnieuw reed De Ridder een uitstekend kwalificatie met opnieuw een tweede plaats tijdens de kwalificaties na Eriksson en de pole in de halve finale. Hij werd hierin tweede na thuisrijder Krogstad en mocht dus voor het eerst dit seizoen naar de finale met een derde startplaats en met ploegmaat Eriksson op de pole.

Guillaume De Ridder - RX2
Guillaume De Ridder - RX2
Na de start pakte Eriksson de leiding voor De Ridder en Gryazin terwijl Krogstad, Evjen en Nilsson onmiddellijk gingen jokeren. In de vierde ronde ging leider Eriksson jokeren en zodoende kon De Ridder de eerste plaats over nemen van de Zweed. Onze landgenoot ging hard op het gas en jokerde pas in de laatste ronde. Hij kon nipt de leiding houden en ondanks aandringen van Eriksson kon De Ridder toch voor het eerste in zijn nog jonge carrière als eerste over de eindmeet rijden.

Totaal verdiend na twee pechmanches in Mettet en Silverstone. De Ridder doet een goede zaak in het kampioenschap en komt nu post vatten op de vierde plaats in de tussenstand na Eriksson, Evjen en Gryazin.
“Het doet deugd om mijn topsnelheid eindelijk te kunnen omzetten in een resultaat. Ik geef toe dat het seizoensbegin erg frustrerend was, maar ik wist dat het tij zou keren. Samen met MSE-Olbergs had ik immers had gewerkt om enkele details recht te zetten, onder meer de start, en vandaag krijg ik loon naar werken. Ik ben opgelucht, maar vooral gelukkig. De batterijen zijn volledig opgeladen voor het vervolg van het kampioenschap!”

Volgende afspraak in het Zweedse Höljes, voor de 4de confrontatie in het RX2-kampioenschap 2018.

Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op maandag 11 juni 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons