van der Horst

Noorwegen: Steve Volders als leider in Touring Car naar finale in Zweden

Steve Volders - Ford Fiësta TouringCar
Steve Volders - Ford Fiësta TouringCar
Het Rallycross RX voor Touring Cars startte op 11 mei in Mettet en loopt na amper drie manches af op 30 juni in het Zweedse Höljes. Amper drie manches voor een Europees kampioenschap. Het is wat het is en blijkbaar is dit kampioenschap niet belangrijk voor IMG dat het World RX organiseert. Dit gezegd zijnde hebben we met Steve Volders en Filip Baelus twee landgenoten binnen het 18-koppig deelnemersveld.
  • LTF
Filip Baelus versus Jo Van de Ven
Filip Baelus versus Jo Van de Ven
Veel mag er niet misgaan als je amper drie manches kan rijden binnen een kampioenschap. Voor Volvo-rijder Filip Baelus was het reeds over na een pechdag in Mettet. Baelus was na een vrij lange afwezigheid terug op het toneel verschenen met zijn Volvo die hij terug had overgekocht. Hij was trouwens de enige die een wedstrijd van dit niveau wist te winnen in Mettet enkele jaren geleden.

Steve Volders kende in Mettet een superdag. Hij won de kwalificaties en werd tweede in de halve finale en finale. Ondanks het feit dat Fredrik Salsten de wedstrijd won op Belgische bodem, was het wel Volders die het meest punten had verzameld en als leider richting Noorwegen mocht afreizen.
Daniel Lundh - Volvo C30 Touring Car
Daniel Lundh - Volvo C30 Touring Car
In het Noorse Hell werd afgelopen weekend het tweede weekend van de drie afgewerkt en opnieuw kwam Volders goed voor de dag. Ondanks een vijfde kwalificatie, een derde plaats in de halve finale en de finale blijft onze landgenoot aan de leiding en wist zijn voorsprong zelfs iets verder uit te diepen tot vijf punten met Lundh die wel de snelste was tijdens de kwalificaties, maar via een vierde plaats in de halve finale niet kon doorstoten naar de finale. Ook Salsten raakte niet verder dan een halve finale en mag zijn titelambities opbergen. Regelmaat is de belangrijkste factor in een dergelijk kort kampioenschap en het minste puntenverlies word zwaar afgerekend.

Binnen enkele weken in Zweden weten we of Steve Volders zijn Ford Fiesta bovenaan de tabellen kan houden en de titel verzilveren bij de Touring Cars.

Foto's: Johnny Loix
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op maandag 11 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Norway.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons