van der Horst

Norbert Michelisz als Kumho TCR World Tour-leider naar Sydney

Kumho TCR World Tour
Kumho TCR World Tour
Na twee Zuid-Amerikaanse meetings vinden we de deelnemers aan de eerste Kumho TCR World Tour dit en volgend weekend terug in Australië waar in Sydney en op de Mount Panorama in Bathurst twee drievoudige confrontaties worden afgewerkt. Beide evenementen kaderen in TCR Australia-meetings met een volwassen deelnemersveld van 24 wagens als gevolg.
  • LTF
Kumho TCR World Tour
Kumho TCR World Tour
De deelnemers van TCR Australia en Kumho TCR World Tour staan ​​vanaf morgen (vrijdag) tegenover elkaar in de eerste van twee opeenvolgende gezamenlijke evenementen op het Sydney Motorsport Park en het Mount Panorama Motor Racing Circuit in Bathurst. De zevende en achtste afspraak van de Kumho TCR World Tour worden in Australië afgewerkt, een week later volgt de finale op de al even iconische Macau-stratenomloop.

Norbert Michelisz & Rob Huff
Norbert Michelisz & Rob Huff
Norbert Michelisz (BRC Squadra Corse, Hyundai Elantra N) erfde in Argentinië de leiding in de puntenstand nadat titelrivaal Yann Ehrlacher er zijn Lynk&Co bij een mislukt inhaalmaneuver op de Hongaar zowat in de vernieling reed. Michelisz telt 'down under' evenwel slechts vier punten voorsprong op de Elzasser aan het stuur van de Cyan Racing, Lynk & Co 03 FL.

Yann Ehrlacher (Cyan Racing)
Yann Ehrlacher (Cyan Racing)
Rob Huff (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) volgt op 19 punten van de kampioenschapsleider en is dankzij twee derde plaatsen in het Argentijnse La Pedrera opgeklommen naar de derde plaats, ten koste van Mikel Azcona (BRC Squadra Corse, Hyundai Elantra N). De Spanjaard die vierde staat op vier eenheden van de Brit, begon het Argentijns weekend weliswaar met een zege maar moest in het tweede treffen opgeven na door Santiago Urrutia te zijn aangetikt.

Ook Néstor Girolami die de nieuwe Honda Civic Type R FL5 in de afsluitende race voor eigen volk naar een eerste World Tour-zege stuurde mag nog titelkansen worden toegedicht, al staat de Argentijn al twintig punten bij Michelisz in het krijt. De nieuwe Honda zal in beide meetings worden gerund door het plaatselijke Wall Racing dat onder meer ook regerend TCR Australia-kampioen Tony D'Alberto onderdak biedt.

Thed Björk (Cyan Racing Lynk&Co O3 FL) en Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS), resp. zesde en zevende in de stand zijn mathematisch net zomin uitgeteld gezien de rijke puntenoogst die nog voor het grijpen ligt. De kans dat zij hun respectieve teamgenoten Ehrlacher en Huff in hun gooi naar de titel zullen bijstaan is echter reëel.

Marcello Lotti te midden TCR Australia en TCR World Tour-rijders
Marcello Lotti te midden TCR Australia en TCR World Tour-rijders
Ook de strijd voor de TCR Australia-titel ligt nog wijd open en wordt aangevoerd door het HMO Customer Racing-duo Bailey Sweeny (Hyundai i30 N) en Josh Buchan (Hyundai Elantra N). Het evenement in Sydney markeert ook het Australische debuut van Fransman Jimmy Clairet in een door GRM gerunde Peugeot; voor de drie races in Bathurst komt de wagen in handen van Clairets broer Teddy.

Het 3.930 km lange Sydney Motorsport Park Grand Prix-circuit is één van slechts twee Australische omlopen met een FIA/FIM Grade 2 International Licentie. De omloop is een combinatie van snelvloeiende en krappe haarspeldbochten en heeft een golvend baanprofiel. Het circuit krijgt de eer om de allereerste nachtelijke TCR World Tour-race(s) te organiseren.

Format 
Het evenement wordt verreden volgens het TCR Australia-format. Dit betekent drie wedstrijden (waarvan twee verreden bij kunstlicht), waarbij de kwalificatiesessie is opgesplitst in Q1 (15' en Q2 (10') (voorbehouden aan de Q1-top 10). De grid voor race 2 wordt bepaald door de uitslag van Race 1, met de top tien in omgekeerde volgorde. Voor de grid van Race 3 is dan weer de de som van de gescoorde punten in de kwalificatie, Race 1 en Race 2 bepalend. De raceafstand bedraagt ​​17 ronden of 30 minuten plus één ronde.

Timing:
Vrijdag 3 november

- Qualifying: Q1 om 18:00 lokale tijd (08:00 CET), Q2 om 08:20 CET
- Race 1, om 20:40 lokale tijd (10:40 CET)

Zaterdag 4 november
- Race 2, om 16:05 lokale tijd (06:05 CET)  
- Race 3, om om 19:55 lokale tijd (09:55 CET) 

De kwalificatie en de drie races worden live gestreamd op tcr-series.tv en YouTube.

Startveld: 
Stand Kampioenschap

Foto's: TCR Australia/Daniel Kalisz & Hans van Onsem  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons